Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΕΘΝΙΚΗ...ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Χάσαμε από τη Σουηδία στο εναρκτήριο παιχνίδι του EURO 2008.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
Όλες οι δημοσιογραφικές παρατηρήσεις εστιάζονται στην ήττα και στο αμυντικό - καταστροφικό παιχνίδι μας.
Είναι αλήθεια ότι η Εθνική μας, εμφανίστηκε κουρασμένη και φοβισμένη, αδύναμη να συγκρατήσει τα λάθη της.
Όμως αναρρωτιέμαι πότε θα ενηλικιωθούμε και ποδοσφαιρικά σε αυτή τη χώρα!
Τι καταστροφολογία είναι αυτή που όλοι ευχαριστιούνται να τη μεταφέρουν από εφημερίδα σε εφημερίδα, από κανάλι σε κανάλι και απο καφενείο σε καφενείο!

Απαξιώνουμε οι ίδιοι, οι διθυραμβιστές του προηγούμενου μήνα, τον τίτλο του Πρωταθλητή, και μαζί με αυτόν όλα όσα εκπροσωπεί ένα εθνικό συγκρότημα.
Δηλαδή ο Ρεχάγκελ ήταν καλό, έξυπνος και ικανός το προηγούμενο διάστημα και από προχθές υπέκυψε στην ελληνικής προελεύσεως ανικανότητα και ανωριμότητα;

Αφήστε αγαπητοί δημοσιογραφίσκοι των ΜΜΕ και των καφενείων την κριτική, γιατί οι περισσότεροι απο εσάς, ούτε τι γράφουν ξέρουν, ούτε που αποσκοπούν καταλαβαίνουν.
Άσε βέβαια τους άλλους... Τους καλεσμένους των τηλεοπτικών εκπομπών, μάλλον μαϊντανούς θα έλεγα (βλ. Πέτρος Μίχος), οι οποίοι με φράσεις του τύπου "...αν ήμουν εγώ προπονητής.." ή "..ξεπερασμένο κατ' εμένα το τάδε σύστημα..", δεν κρύβουν τους μύχιους πόθους τους για προπονητική εξέλιξη, γιατί όχι, και στην Εθνική Ελλάδος. Στο κάτω κάτω, εθνικό κανάλι το ένα, εθνικό και το άλλο...

Λίγη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα ρε παιδιά...Όχι άλλη αυτογελοιοποίηση και αυτοεξευτελισμός.
Ξέρουμε ότι είμαστε οι τελευταίοι της Ευρώπης (όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά σε όλους τους τομείς), ας φροντίζουμε να το διατυμπανίζουμε κιόλας.

Εγώ πάντως ότι και να γίνει "Ελλάς ολεεε, Ελλάς ολέ,ολέ..." θα φωνάζω.
Και ας είμαι τελευταίος....αλλά αξιοπρεπής.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Με το γνωστό στίχο από το πασίγνωστο επίσης λαϊκό τραγούδι ανακάμπτουμε στο ιστολόγιό μας.
Τελευταία πολλά παράπονα για την μεγάλη απουσία μας από το ιστολόγιο μας έγιναν και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε πλέον δυναμικά το παρόν σε όλα τα τεκταινόμενα γύρω μας.
Οφείλουμε να κάνουμε μία αναφορά στη μεγάλη συγκέντρωση στα Οινόφυτα, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των δημάρχων των εκεί δήμων.
Εκεί ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους Δημάρχους και τους Βουλευτές, που ήσαν παρόντες. Την παράσταση όμως έκλεψε ο παπά - Γιάννης με το θερμό και ασυμβίβαστο λόγο του έβαλε τα πρόσωπα και τα πράγματα στη θέση τους.
Άραγε με τις εκδηλώσεις αυτές, τις άναρθρες κραυγές στους δρόμους και στις πλατείες, από τα επίσημα χείλη βγαίνει τίποτα;
Απλά ανακυκλώνουμε το πρόβλημα, συμπάσχουμε με ωραία λόγια και από εκεί και πέρα τίποτα.
Ελλάς το μεγαλείο σου! Βοιωτία η κατάντια σου.
Δυστυχώς αυτό που βλέπω εγώ μέχρι τώρα και το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι γίνεται ένας δια-γκωνισμός μεταξύ των επίσημων θεσμικών φορέων, ποιος θα ακουλουθήσει και θα αντιγράψη πιστότερα την παραλυσία και τη διάλυση του κεντρικού κράτους.
Με τη φωνή του παπά- Γιάννη ενώνονται και χιλιάδες άλλες φωνές στη Βοιωτία, οι οποίες δυστυχώς δεν αγγίζουν το τερατόμορφο κράτος των Αθηνών.
Τελικά μήπως να ζητήσουμε από τη SIEMENS να μας εφοδιάσει με σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά μέσα, μήπως και μπορέσουμε να αγγίξουμε τους αιθεροβάμονες και περήφανους στην ακοή κυβερνήτες μας;
Εγώ πάντως ψηφίζω SIEMENS από τις επόμενες εκλογές!!!