Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΥΔΩΡ ΜΕΝ...ΑΡΙΣΤΟΝ 2

Λες και μας παρακολουθούν από το ΣΚΑΙ....
Σε μεγάλη έρευνα που έκανε ο σταθμός απεδείχθη ότι κάτω τους 25 % των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα natura 2000, έχουν συστήσει φορέα διαχείρισης, όπως προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις.
Εγώ πάντως δεν θα σταματήσω να γράφω για το νερό, και να παίρνω και άλλα μέτρα δικαστικά κλπ, μέχρι το ζήτημα να έρθει στη σωστή του θέση.
Και ποια είναι αυτή;
- Σύσταση φορέα διαχείρισης για την Υλίκη, λόγω natura.
- Επιτέλους εξάλειψη της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, απομάκρυνση ή κλείσιμο των ρυπαινόντων και φυσικά τιμωρία όλων αυτών που μολύνουν ανεξέλεγκτα.

Στο κάτω - κάτω αν έχω κι εγώ ευθύνες ως ΠΡΩΗΝ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ να μου καταλογιστούν...
Όμως αυτό το πρόβλημα δε μπορεί εδώ κι ένα και πλέον χρόνο να περνά απαρατήρητο από τη Δημοτική Αρχή και κατά τα άλλα να φταίει ο ΣΚΑΙ γιατί ο ιδιοκτήτης είναι ξάδερφος της τάδε εταιρείας που πουλάει εμφιαλωμένα νερά και άλλα τέτοια....
Στο κάτω κάτω μπροστά μου στο σούπερ μάρκετ, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΘ αγόραζαν εμφιαλωμένο νερό σε ποσότητες οικογενειακές...
Άρα λοιπόν εδώ κάτι υπάρχει και κανένας δε βάζει τα χέρια του να μας σώσει....
Εξάλλου δεν περιμένω από κανέναν να σώσει το παιδί μου.
Οφείλω να το σώσω εγώ. Κι αυτό θα κάνω.

ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΥΔΩΡ ΜΕΝ ΑΡΙΣΤΟΝ....

Αυτό είναι το λογότυπο που συνοδεύει τα ενημερωτικά φυλλάδια της ΔΕΥΑΘ, από τα οποία οι πολίτες πληροφορούνται το έργο και τις δραστηριότητες της επιχείρησης.
Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί την ακρίβεια της ρήσης αλλά διερωτάται ευλόγως γιατί ακόμη τολμά η σημερινή Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ να δείχνει ότι πιστεύει τα λόγια αυτά, αφού στην πράξη ουδόλως τα "διακονεί".
Κι εξηγούμαι:
Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την υδροδότηση της πόλης από το Μόρνο;
γιατί δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι τώρα οι εξαγγελίες του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ, για την εγκατάσταση, τοποθέτησει και λειτουργία του αντλιοστασίου και διυλιστηρίου, προκειμένου να υδροδοτηθούμε τελικώς από το Μόρνο;
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται (αν γίνονται) οι έλεγχοι και η παρακολούθηση της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής;
Γνωρίζει η ΔΕΥΑΘ αν τελικά υπάρχει μόλυνση στα υπόγεια ύδατα, όχι μόνο όσον αφορά τις γεωτρήσεις ύδρευσης, αλλά και στις γεωτρήσεις άρδευσης στον κάμπο της πόλης μας;

Αναγκάζομαι να υποβάλλω τις ερωτήσεις αυτές διότι έχει πλέον φθάσει ο κόμπος στο χτένι με την αδιαφορία και τη μακαριότητα των ιθυνόντων, για ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον, την υγεία των παιδιών μας και την περιβαλλοντική μας πολιτική.
Μπορεί να σφάλλω και να μη γνωρίζω. Έχω το θάρρος να το παραδεχτώ. Απομένει να με πείσουν οι αρμόδιοι...

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΩΣ;;;;;;

Αγαπητοί φίλοι,
όπως ίσως έχετε παρατηρήσει πολύ λίγο είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα με την κατάσταση του Δήμου Θηβαίων και την εξέλιξη των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής.
Αυτό σκοπίμως έγινε διότι πιστεύω ότι κάθε αρχή χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο για να δείξει τις προσπάθειές της.
Δυστυχώς ο χρόνος αυτός έχει παρέλθει προ πολλού και έργο ουδέν έχει επιτευχθεί προς όφελος της πόλης μας.
Φταίει ίσως η ανικανότητα, η αδιαφορία ή ο κορεσμός που φέρνει μαζί της η εκλογική επιτυχία.
Δεν είμαι μηδενιστής. υπάρχουν και κάποιοι λιγοστοί της δημοτικής αρχής του κ. Σβίγγου, οι οποίοι εργάζονται, αλλά δυστυχώς χωνεύονται από την γενικότερη ανεπάρκεια των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και την γενικότερη απάθεια που επικρατεί στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.
Νομίζω όμως ότι πλέον θα ήταν ανεύθυνο κι εγκληματικό να μην ασχολούμεθα με τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής, διότι θα χωνευτούμε κι εμείς στην μακαριότητα της πλειοψηφίας, η οποία θεωρεί πως όλα βαίνουν καλώς!!!

Αλήθεια βαίνει καλώς το ζήτημα της ύδρευσης της πόλης από το Μόρνο;
Βαίνει καλώς ο εντοπισμός και η προσπάθεια περιορισμού και εξάλειψης της μόλυνσης στον υδροφόρο ορίζοντα;
Βαίνει καλώς η διεκδίκηση του αιτήματος των Θηβαίων για την πρόταση PACARD;
Βαίνει καλώς η οικονομική κατάσταση του Δήμου;
Βαίνει καλώς η εξυγίανση των δημοτικών επιχειρήσεων και η εξασφάλιση των εργαζομένων σε αυτές;
Βαίνει καλώς η δραστηριότητα της πολεοδομίας και της τεχνικής υπηρεσίας γενικότερα;

Τι βαίνει καλώς τελικά, για να ξέρουμε σε ποιά πόλη ζούμε και από ποιους διοικούμεθα και τι αυτοί μας προσφέρουν!