Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ...

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ
Έχουν περάσει 10 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η κατάσταση μας αποκαλύπτεται κάθε μέρα και χειρότερη, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας την παρουσιάζουν οι κυβερνώντες μας και τα εξαπτέρυγά τους (ΜΜΕ, τοπικοί παράγοντες κλπ).

Δεν κατάλαβα που πήγαν τα χρήματα τα οποία προεκλογικά έβλεπε ότι υπάρχουν ο ΓΑΠ ή γιατί τότε διαφωνούσε με τις προφητείες του ανύπαρκτου χασομέρη και αργόμισθου Καραμανλή, ότι δηλαδή θα πρέπει να ληφθούν επώδυνα οικονομικά μέτρα λιτότητας.

Ο θίασος έπασχε και πάσχει από σκηνοθέτη. Από ηθοποιούς καλά πάμε. Όποιο ρόλο τους δώσεις θα τον ενσαρκώσουν παραπάνω από ρεαλιστικά.

Κατά τ' άλλα, υπεγράφη το πολυθρύλητο "Μνημόνιο" και ετέθημεν εκ νέου (;) υπό την προστασία των μεγάλων δυναμέων της "τρόϊκας", που ως άλλη "ΑΝΤΑΝΤ" ήλθε για να μακελέψει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα και να διοργανώσει το Κράτος σε στέρεες Ευρωπαϊκές βάσεις αλλά και συμβατές με την οικονομική παγκοσμιοποίηση. Δηλαδή οι καθ' ημάς διοικούντες έκριναν εαυτούς αναρμόδιους ή ανίκανους να διαχειριστούν τα οικονομικά δεδομένα, ανίκανους να επανεκκινήσουν την παραγωγή στη χώρα μας, ανεπαρκής να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία της ελλάδος, και άρα την εδαφική της ακεραιότητα, ότι δηλαδή ετάχθησαν διά της ψήφου του Ελληνικού λαού να φυλάττουν το παρέδωσαν αποκλειστικά με το μνημόνιο να το διαχειριστεί η σύγχρονη "ΑΝΤΑΝΤ". Και ασφαλώς όλοι ξέρετε ότι μετά από την ΑΝΤΑΝΤ ακολουθεί ένα γεγονός που ιστορικά ονομάζεται Μικρασιατική Καταστροφή και πολιτική αστάθεια.

Θα μου πεις: ήθελε ο Τσολάκογλου να παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς κατακτητές το 1941; Δεν τον ρώτησα για να το ξέρω. Είναι όμως βέβαιο πως η ψυχή του άντεχε να το κάνει, παρ' όλο που ως στρατιωτικός άλλα είχε ορκισθεί να πράξει. "...μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου...".

Και τούτος εδώ και η παρέα του, μήπως το ίδιο δεν έκαναν. Και μάλιστα με τέτοια καταπληκτική ιστορική ομοιότητα!!! Δηλαδή η παράδοση έλαβε χώρα Απρίλη και πάλι παραδώσαμε στους Γερμανούς.

Τότε βέβαια υπήρξαν διάφορες αντιστασιακές μορφές όπως ο "Μικρός Ήρωας" ο Γιώργος Θαλάσσης. Και τώρα πάλι υπάρχει ο Γιώργος ο Θάλασσας!!!

Η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται ως φάρσα; Δε νομίζω γιατί όταν περπατάω στο δρόμο δε βλέπω κανέναν να γελάει. Ας κάνουμε μία προσπάθεια κωμικής απόδοσης της κατάντιας μας.

Και συνεχίζει λοιπόν ο κύριος με την οξυδέρκεια κι τη παρρησία, στοιχεία τα οποία τον χαρακτηρίζουν, να μας διαγγέλει σε άπταιστα ελληνικά ότι επί ημερών ΓΑΠ η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει. Πρόκειται περί λάθους της μεταφράσεως από την ορθόδοξην ελληνικήν του Γεωργίου Παπανδρέου του Β' του Νέου Ελεήμονος στην βαρβαρικήν Ελληνικήν, την οποίαν ομιλούν οι βάρβαροι κάτοικοι της χερσονήσου ταύτης, οι οποίοι επέλεξαν τη βαρβαρότητα αντί του σοσιαλισμού του ΓΑΠ και του Θεοδώρου Παγκάλου του Β', επίσης νέου Ελεήμονος. Η ακριβής φράση, όπως τελικώς προέκυψε, μετά από δυναμική παρέμβαση του εξοχωτάτου Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, Δρος Δρούτσα προς τις μεταφραστικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, έχει ειπωθεί ως εξής: " Βάρβαροι, άκουσον μεν, πέταξον (το πουλάκι)δε. Σίγουρα η βαρβαρική χώρα την οποίαν ονομάζεται Ελλάδα θα πτωχεύσει. Το είχε πει και ο μπαμπάς. Εγώ λοιπόν που σας κυβερνώ, ο Γεώργιος ο Β', νέος Ελεήμων, αν και πολύ θα ήθελα να με λένε Όθων, σας διαβεβαιώ ότι στις ημέρες που θα βρίσκομαι στη χώρα σας δεν θα πτωχεύσεται, απλά θα δουλεύεται μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σας και θα πληρώνετε τους επίσης ελεήμονες δανειστές μας. Μην τολμήσει κανείς άπληστος βάρβαρος Έλλην να αξιώσει μισθό, σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη και άλλες συνταγματικές παπαρολογίες διότι θα μαστιγωθεί από τους αυστηρούς μαστιγοφόρους μου, Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου, και μετά θα παραδωθεί στο Θεόδωρο για τα περαιτέρω. Όταν λοιπόν πτωχεύσεται δύσμοιροι βάρβαροι εγώ δεν θα είμαι εδώ. Θα έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου και θα επιστράψω στη Σουδία για να αναλάβω την εθνική ομάδα χόκεϊ επί τάβλι. Θα σας αφήσω όμως τουλάχιστον τον Θεόδωρο, ο οποίος πονάει αυτή τη χώρα".

Αυτή λοιπόν ήταν η ακριβή φράση του Γεωργίου του Β', πλην όμως λόγω΄μεταφραστικής απόκλισης από την αρχέγονη καθαρή και αψεγάδιαστη Ελληνική την οποία ομιλεί ο πολυχρονεμένος μας στη βαρβαρική που ομιλούν οι κάτοικοι της χώρας ετούτης μετεφέρθη "κουτσουρεμένη". Ευτυχώς, ο Δρ Δρούτσας ενήργησε τάχιστα. Ο Θεός μας κόβει φόρους και να του δίνει διδακτορικά του ανθρώπου.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο απο μηχανής ΛΑΟΣ, διά των ελληνορθοδόξων και ευέλπιδων εθνοπατέρων, που διαθέτουν, των ισοθέων και υπερηρώων Καρατζαφέρ, Αδώνιδος, Βορίδη με την αρωγή της ημιθέας Θεοδώρας, ανεξαρτήτου εθνομητρός, οι οποίοι έτειναν χείρα βοηθείας εις τον Γεώργιον τον Β', και διατράνωσαν την πίστη τους στο εθνικό καθήκον να συν - ψηφίσουν το πόνημα του ΓΑΠ και της ΑΝΤΑΝΤ, το Μνημόνιο. Ξωπίσω τους μυριάδες οι άλλοι εθνοπατέρες, κατέθεσαν και αυτοί την ψήφο τους.

Μόνος και έρημος ο Αντώνιος, ο καλός αυτός σαμαρείτης, γνωστός και ως Αντώνης ο σφουγγαράκης, μαζί με την παρεούλα του διαφώνησαν με το πόνημα, διότι τώρα αυτοί διέβλεπαν ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως και ΓΑΠ διέβλεπε πριν τις εκλογές. Μάταια ζητούσαν από την πανάρχαια θεότητα της βαρβαρίας, το Βούδα της Ραφήνας ή άλλως τον Καρα-αμαν-αλί, να πέμψει χρησμό... Ήξεραν όμως, πως όταν πέμψει θα γίνει σεισμός. Εκείνος ήταν που επιβεβαίωσε πριν την 4η Οκτωβρίου 2009 ότι απαιτούνται επώδυνα μέτρα. Και επιβεβαιώθηκε. Όμως τώρα και αυτός ψήφισε ενάντια στο μνημόνιο.

Μετά από αυτά, τσαντισμένη η Φωτεινή - έξω από τα δόντια- Πιπιλή ζήτησε και έλαβε απόσπαση για μετεκπαίδευση στο DANCING WITH THE STARS, απ' όπου απεχώρησε νωρίς προς μαγάλη κατάπληξη όλων, και ιδιαιτέρως της κυρίας Μανωλίδου - Γεωργιάδου, του Αδώνιδος βεβαίως βεβαίως.

Ο Αλέξης δε και η Αλέκα, οι οποίοι πολύ καιρό κατέκριναν τους πάντες και τα πάντα, αισθάνθηκαν δικαιωμένοι καταψηφίζοντας το πόνημα του ΓΑΠ, και με γονυκλισίες και σπονδές στα αγάλματα των προδεινοσαυρικών θεοτήτων τους, Στάλιν, Τρότσκι, Μπακούνιν κα, ζήτησαν και έλαβαν άφεση των παλαιοτέρων αμαρτιών τους.

Και ήλθε η θαλασσοταραχή. Αίφνης φάνηκε στην πλώρη ο καπετάνιος, αλαλάζων: "Ο καπετάνιος κρατά καλά το τιμόνι. Μη φοβάστε μωρέ και τραβάτε το κουπί. Σαράντα κύματα είναι αυτά και θα τα διαβούμε. Τούτο το σκαρί είναι γερό. Ξέρω εγώ. Σάράντα πάνε κι έλα Ραφήνα - Κρήτη και επιστροφή με κανώ έχω κάνει. Πιστέψτε το." Ταυτυόχρονα όμως και για να μη χάνεται πολίτιμος χρόνος έδωσε εντολή στους μαστιγωτές Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου να χορηγήσουν από σαράντα βουρδουλιές σε κάθε κωπηλάτη για απώλεια ψυχραιμίας και ηττοπάθεια. Ο δε μαύρος δασύτριχος άραβας τυμπανιστής Παμπούκ, αύξανε το ρυθμό του τυμπάνου. Ξαφνικά μέσα στην καταιγίδα ακούστηκε η φωνή του Φον Δημητράκη Δρούτσα, από το παρατηρητήριο του καταρτιού, γεμάτη χαρά: " Καπετάνιε, στο βάθος βλέπω τον Εφέντη Ερντογάν Πασά να φθάνει με 100 εμπορικά για να μας σώσει. Μας κάνει και σήματα!!!". Τότε ο καπετάνιος αναφώνησε "Δόξα να χει ο Γιαραμπής που στέλνει το Σουλτάνο. Αν δεν είναι αυτό ηρωισμός τότε ποιος είναι. Ο αδελφός Πασάς, κουμπάρος του Καρά- αμάν- αλί έρχεται να μας βγάλει από την καταιγίδα. Θα του χαρίσω, μα τους βαρβάρους το μισό Αιγαίο και τη Θράκη. Όμως για να μην κατηγορηθούμε κι όλας από τους φτωχοβάρβαρους Έλληνες ότι τα δίνουμε όλα, εγώ θα του το παραχωρήσω για χίλια και ένα χρόνια". Χαρούμενο το πλήρωμα και οι κωπηλάτες πήραν μια ανάσα.

Πέρασαν από τότε χρόνοι πολλοί και όλοι οι βάρβαροι θυμούνται με αγάπη τον Γεώργιο το Β', τον νέο Ελεήμονα, τον πάνσοφο εκείνο άρχοντα, που οδήγησε το καράβι σε λιμάνι μετά απότρία τέρμηνα και από σαράντα κύματα. Δόξασαν και αυτό τον παλιό θεό, τον Καρά - αμάν αλί, που έστειλε τον κουμπάρο του Σουλτάνο Ερντογάν Εφέντη να τραβήξει το καράβι. Και από τότε κανείς πια δεν ξαναμίλησε για εθνική ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα, κοινωνικό κράτος αλλά συνέχιζαν να δοξάζουν τον ΓΑΠ και τον Καρά - αμάν - αλί. Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης μακελεύτηκε στη ναυμαχία της Ρηγίλλης με τη Ντόρα τη Μπαρμπάρισσα, την ξακουστή Αμαζονοπειρατίνα.

Και αποχώρησε και η τρόϊκα αφού άφησε τους βαρβάρους ενισχυμένους πλέον οικονομικά και οργανωτικά. Τότε για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, φορέσαν παντελόνια αντί για τα ζωοτόμαρα που φορούσαν μέχρι τότε, άναψαν φωτιά να ψήσουν το κρέας που το έτρωγαν ωμό και έχτισαν σπίτια από πέτρες και παράτησαν τις σπηλιές.

Ο ΓΑΠ κέρδισε τη θέση του στην αιωνιότητα και μαζί με τον Καρά - αμάν - αλί λατρεύονταν κατά τα Μνημονητήρια (λατρευτικές εκδηλώσει των πάλαι ποτέ βαρβάρων) στη Μονή Βατοπεδίου αλλά και σε άλλες ιερουργές μονές.

Δόξα και αιώνια ζωή εις τους αλήστους μνήμης ΓΑΠ και Καρά - αμάν - αλί.

Δόξα και τιμή στους ισοθέους ιερομάρτυρες ακολούθους τους Θεόδωρο Πάγκαλο τον Β', Λοβέρδο, Παπακωνσταντίνου, Παμπούκ τον τυμπανιστή, Θεόδωρο Ρούσσο - Πουλώ, Αγγέλου τον Μυστικιστή, Αντώνη το Σφουγγαράκη.

Δόξα και αθανασία στους οσίους Καρά - τζαφέρ, Άδωνη τον Ευγενίας, Μάκη τον μητρός τε και πατρός τε Βορίδη, Ντόρα τη Μπαρμπάρισσα και όλους τους οσίους ακολούθους αυτών.

Δι' ευχών των αγίων εθνοπατέρων ημών, Κύριε Γεώργιε Ιησουίτη ο Θεός, ελέησον καί σώσον ημάς
Και το κουπί συνεχίζεται....