Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Με χαρά παρακολουθήσαμε όλοι τη διευκρινιστική δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μαμμή, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, περί της γνώσεως για την ύπαρξη ολικού, κι όχι εξασθενούς, χρωμίου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Η αξία της δήλωσης αυτής συνίσταται στο ότι εξαλείφει τις υποψίες πολιτικού ανταγωνισμού πάνω στο θέμα του νερού, που δημιουργήθηκαν από τις εσφαλμένες διατυπώσεις ή την εσφαλμένη μεταφορά δηλώσεων των Δημοτικών αρχόντων.
Όπως έχετε δεί και έγώ έχω κάνει αυστηρή κριτική στις δηλώσεις του τύπου αυτού, καθώς θεώρησα ότι υπάρχει μία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να κρυφτεί πίσω από την προηγούμενη στο θέμα αυτό, με το πρόσχημα ότι και οι προηγούμενοι ήξεραν.
Τελικά βέβαια το συμπέρασμα είναι ότι το χρώμιο δεν θα το εξαλείψουμε με δηλώσεις και τηλεοπτικά παράθυρα αλλά με συντονισμένη δράση και αυστηρά μέτρα σε όσους τολμούν και ρυπαίνουν.
Εκεί είμαστε όλοι συνεργάτες και συνυπεύθηνοι!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Σύλλογο των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θήβας, σε συνεργασία με το Δήμο, φιλικό παιχνίδι με τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, προχθές στο Δημοτικό Στάδιο Θηβών.
Μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο, μιας και τα έσοδα του αγώνα διατέθηκεν στο σύλλογο παιδιών με αναπηρία "Άγιοι Ανάργυροι", στέλνοντας παντού το μήνυμα της υποστήριξης των ανθρώπων αυτών.
Για το φύλλο αγώνα, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικητής από τη Θήβα, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα, καθώς υπήρχε μία ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ποσόσφαιρο και ανθρωπιά.
Αυτό που έχω να πώ είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις, λαμπρύνουν το χώρο του ποδοσφαίρο, κάθώς μεταφέρουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, σε μία κοινωνία "ασθενή" και θυμίζουν σε όλους μας ότι οφείλουμε να υπάρχουμε ως συνάνθρωποι και να το δείχνουμε εμπρακτα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΦΥΓΕ...

Έφυγε νεότατος χθες από κοντά μας, ο άνθρωπος του αθλητισμού, ο φίλος, ο δάσκαλος, ο Χρήστος Βουδούρης.
Ένας άνθρωπος που αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον αθλητισμό, στο Θηβαϊκό στίβο, και ανέδειξε πλήθος αθλητών, ταλέντων, με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.
Θεωρώ χρέος να γράψω δύο λόγια για το Χρήστο, ώς ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του.
Θέλω με αυτό τον τρόπο να απευθύνω στο φίλο μου Χρήστο το ύστατο χαίρε με πόνο και βαθύ πένθος.
Καλό σου ταξίδι φίλε και να ξέρεις ότι ζεις πάντα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για την ποιότητα του νερού, που πίνουν οι Θηβαίοι, μετά την αποκάλυψη ότι στο νερό υπάρχει εξασθενές χρώμιο, το γνωστό τοξικό και καρκινογόνο.
Μετά την άποψη του Αντιδημάρχου ότι το θέμα το ανέδειξε τοπικό κανάλι, που διαθέτει αλυσίδα Souper Market και πουλάει εμφιαλωμένα νερά, ήρθε να προστεθεί και η άποψη του Δημάρχου ότι το "νερό είναι για εμφιάλωση".
Μπορεί και να είναι.
Εδώ άλλο είναι το ζήτημα.
Τι κάνουμε κύριε Δήμαρχε για να εξασφαλίσουμε καθαρό νερό για τα επόμενα χρόνια;
Θα ενστερνιστείτε επιτέλους την άποψη ειδικών ότι η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο νερό είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, εάν δεν το ελέγξουμε τώρα;
Γιατί τέτοια απάθεια και πολεμική στην ανησυχία των πολιτών;
Επιτέλους σταματήστε να θεωρείται ότι όλοι σας κάνουν πόλεμο και κοιτάξτε να δώσετε απαντήσεις.
Και αν υπήρχε το 2005 και 2006 το εξασθενές στο νερό, τότε γιατί αντιφάσκεται λέγοντας ότι το εξασθενές είναι αθώο; Προς τι η ενσωμάτωση των ευθυνών σας για το μέλλον, στην όποια, εάν υπάρχει τέτοια, ευθύνη των προηγουμένων;

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ;

Η φωτιά στο Μοσχοπόδι το περασμένο καλοκαίρι, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της.
Αναρρωτιέμαι όμως, εάν κάποιος από όλους τους αρμόδιους έχει ερευνήσει την περιοχή για τυχόν υπολλείματα εμπρηστικών μηχανισμών ή ενδείξεις εστιών που δεν επεκτάθηκαν τελικά.
Η ιδέα μου μπήκε από μία πληροφορία που μου έδωσε φίλος, ο οποίος συχνά τρέχει στο χώρο του δάσους και έχει βρει διάφορα αντικείμενα, που ενδεχομένως αποτελούν εμπρηστικούς μηχανισμούς που δεν αναφλέγησαν.
Ας έχουμε όλοι το νου μας.
Γιατί φοβάμαι ότι την άλλη φορά ίσως να μην προλάβουμε!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

"Μας πήρε και μας σήκωσε", όπως λέει και ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός.

Όπως όλοι ξέρουμε, προχθές το Σάββατο, μεγάλης έντασης ανεμοστρόβιλος, πέρασε από την πόλη μας, στο Πυρί, όπου προκάλεσε υλικές ευτυχώς ζημιές και εν συνεχεία συνέχισε το... έργο του στο Λουτουφί και τις Πλαταιές.

Πρωτόγνωρα φαινόμενα για τη χώρα και για την πόλη μας.

Εγώ προσθέτω όμως και μία άλλη διάσταση, λίγο πιο θεοκρατική!

Μήπως, εκτός από την αλλαγή του κλίματος, που παρατηρείται σε ολήκληρο τον πλανήτη, υπάρχει και το στοιχείο της θείας τιμωρίας ή της θείας προειδοποίησης για όλα αυτά τα φαινόμενα;

Και βέβαια, θα ρωτήσεται γιατί να θέλει ο καλός Θεούλης να μας τιμωρήσει ή να μας προειδοποιήσει;

Η απάντηση είναι απλή, απλούστατη!

Προειδοποίηση για να προσέχουμε τι λέμε, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να μην θεωρούμε ότι οι άλλοι πάντα φταίνε!

Γιατί αν δεν είμαστε λίγο πιο εγκρατείς και προσεκτικοί, τότε θα υποστούμε τη θεία τιμωρία.



Μπορεί η άποψη αυτή να μην απηχεί στις θρησκευτικές ή άθρησκες απόψεις του καθενός από εμάς, παραμένει όμως έτσω και φιλοσοφικά, ή θυμοσοφικά, μία εξήγηση γιατί πρέπει να υποστούμε όσα υποστούμε!

ΤΟ ΖΩΝΙΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Μεγάλος θόρυβος και μεγάλη δημοσιότητα έλαβε τις τελευταίες μέρες το "φαινόμενο", όπως επιμένουν να το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, των Ζωνιανών και τα γεγονότα, που εκεί έλαβαν χώρα.
Ανακάλυψαν όλοι την...Αμερική στα Ζωνιανά.
Πρώτη φορά είδαν εκτεταμένες καλλιέργειες χασίς και ναρκέμπορους με εκατομύρια ευρώ.
Πρώτη φορά άκουσαν ότι υπάρχει ένα εκτεταμένο κύκλωμα γύρω από το εμπόριο ναρκωτικών, στο οποίο είναι μπλεγμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί και άλλοι φορείς δημόσιας εξουσίας και παράγοντες της κοινωνικής μας καθημερινότητας.
Αλήθεια στην πόλη μας τι γίνεται;
Πρέπει μήπως να έρθει στη δημοσιότητα, όπως στα Ζωνιανά, το πρόβλημα των ναρκωτικών και ειδικότερα έτσι όπως έχει στηθεί το κύκλωμα του εμπορίου εκεί κάτω στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί;
Τότε μάλλον θα υπάρξει αντίδραση από την πολιτεία, όταν θα έχουμε κάμερες και δημοσιεύματα.
Όσο δεν βγαίνει στην τηλεόραση το θέμα δεν υπάρχει.
Στρουθοκάμηλοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΕΚΙΝΑ (ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ)

Ξεκίνησε η διαδικασία από τη νέα Βουλή της αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία μεταξύ άλλων ΄περιλαμβάνει τα άρθρα 16 (παιδεία) και 24 (περιβάλλον).
Θυμίζω ότι από τη διαδικασία έχει αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ για λόγους τους οποίους ούτε και το ίδιο κατανοεί. Προφανώς αποχώρησε επειδή....συμφωνεί. Μάλιστα! Επειδή συμφωνεί.
Και αν έμενε και συμφωνούσε στην αναθεώρηση, κυρίως για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, θα απογυμνωνόταν από τα σοσιαλιστικά του ενδύματα (εδώ γελάμε) και θα φαινόταν η ακολουθούσα την ελεύθερη οικονομία πολιτική του γύμνια.
Η δε κυβέρνηση αναζητά να ολοκληρώσει τάχιστα το μέτωπο της αναθεώρησης, όπως και άλλα (βλέπε ασφαλιστικό, εκλογικό νόμο), προφανώς επειδή βιάζεται να κάνει εκλογές εκ νέου εντός 18 μηνών, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί το σύστημα της εκλογής με λίστα, το οποίο θα επιτρέψει σε όλα τα κόμματα να εκλέξουν μόνο τους πειθαρχημένους βουλευτές και στελέχη, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαρροές και αντίθετες φωνές.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κι εσύ φοιτητή, εργάτη και ασφαλισμένε ομολογοδαρμένε, μείνετε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες να φωνάζεται και να ξελαρυγγιάζεσθε, κρούωντας τη θύρα των κωφών.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

Σαρωτικοί κάποιοι την εκτιμούν, άλλοι πάλι την θεωρούν συντριπτική κι άλλοι, πιο συγκρατημένοι και ρεαλιστές την εκτιμούν ως οριακή.
Κάπου ανάμεσα είναι η αλήθεια.
Ο λόγος για τη νίκη κι επικράτηση του ΓΑΠ στις εκλογές της Κυριακής.
Ώρα είναι μάλλον να κάνουμε μία εκτίμηση περί του κόμματος, ως πολίτες και ως ιστολόγιο.
Θα συμφωνήσω με εκείνους που θεωρούν τη νίκη του ΓΑΠ, ως ανανέωση ή παράταση της εντολής, καθώς το μεγάλο ποσοστό του Βενιζέλου δείχνει ότι μάλλον τώρα ξεκινά η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Κι εξηγούμαι.
Εκτιμώ ότι οι ψήφοι του ΓΑΠ διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνων που ψήφισαν με βάση το όνομα, οι ορκισμένοι στον Ανδρέα, αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, κάτω από συναισθηματικό φορτίο, που επιβάλλει την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να διοικείται, κι ως εκ τούτου και η χώρα πρέπει να διακυβερνηθεί από τον κληρονόμο της οικογένειας.
Η άλλη κατηγορία είναι εκείνων που ανήκουν σε διαφορετικά κονκλάβια, επωφθαλμιούντων την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μακροπρόθεσμα σκεπτόμενοι, στήριξαν μία κατάσταση εύθραυστη, η οποία με την επόμενη εκλογική ήττα θα τους φέρει στο προσκήνιο, καθώς αποκλείεται να υπάρξει τότε ανανέωση ή παράταση της εντολής.
Κάποιος φίλος πριν μέρες με ρώτησε γιατί κάνω συνέχεια αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.
Η εξήγηση είναι απλή.
Δεν είναι δυνατό να κλείσουμε αυτιά και μάτια στα τεκταινόμενα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία ουσιαστικά είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.
Κι αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει λόγο, δεν είναι αφοσιωμένη στο έργο της, τότε δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά Μοναρχία (αρχή του ενός).
Γι' αυτό λοιπόν μας ενδιαφέρει όλους η πορεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και της Κυβέρνησης.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ - ΝΕΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στο στόχαστρο του τηλεοπτικού "ΣΚΑΙ" βρέθηκε για μία ακόμη φορά η πόλη μας, με αφορμή ρεπορτάζ του "ΣΚΑΙ" για τα απόβλητα λύμματα των δημοτικών σφαγείων, τα οποία όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ διοχετεύονται σε παρακείμενη πρόχειρη δεξαμενή (γούρνα χωμάτινη) κι από κει ανεξέλεγκτα στο υπέδαφος αλλά και στην Υλίκη.
Το ζήτημα των σφαγείων έχει αντιμετωπισθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία ενήργησε και εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή των νέων σφαγείων.
Βέβαια την έτοιμη αυτή κατάσταση παρέλαβε και ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή, της οποίας τις ενέργειες το ιστολόγιο δεν γνωρίζει.
Απ' ότι φάνηκε όμως από το ρεπορτάζ, πρόκειται για μία φρέσκια κατάσταση, ένα πρόβλημα που οφείλεται σε προσωρινή αδυναμία διοχέτευσης των λυμάτων των σφαγείων.
Το ζήτημα όμως είναι πως για μία ακόμη φορά η πόλη διαπομπεύεται στα ΜΜΕ για περιβαλλοντικά θέματα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου.
Επειδή φοβάμαι ότι θα έχουμε και νέο κρούσμα, παρόμοιο και συναφές με τα δύο προηγούμενα, καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να δείξει καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα, κι ας μην μείνει σε πρόχειρα στημένες επικοινωνιακές συζητήσεις, από τις οποίες μόνον ώφελος δεν αποκομίζει.
Ας δείξει ότι επαγρυπνεί κι ας ξεπεράσεις τη μίζερη και ατελέσφορη εσωστρέφεια, αυταρχικού τύπου, η οποία την απειλεί.
Δυστυχώς, στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαι από γεγονότα. Όταν αγωνιζόταν αντιπολιτευτικά η παρούσα Δημοτική αρχή κατά της δημιουργίας μονάδας χοιροστασίου κοντά στο Νεοχωράκι, ύψωνε κορώνες, οργάνωνε λαϊκές συνελεύσεις, εξαπέλυε μύδρους στα Δημοτικά συμβούλια κατά τον τότε Δημοτικών αρχόντων. Ένα από τα πρώτα έργα της όμως όταν ανέλαβε την εξουσία, ήταν η έγκριση της μετεγκατάστασης βουστασίου από την Ελευσίνα στα "Ρεβένια", με το σκεπτικό ότι τάχα το είχε αποδεχθεί και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και μάλιστα κόντρα στη βούληση των κατοίκων του Μουρικίου και του Υπάτου.
Άρα άλλα υποσχόμαστε, άλλα προασπιζόμαστε κι άλλα πράττουμε.

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ....

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΑΘ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Από τις λίγες εκδηλώσεις του Δήμου, που κατάφεραν να γεμίσουν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, αυτή της ΔΕΥΑΘ, με θέμα "Νερό και Ρύπανση Περιβάλλοντος", που έγινε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Η παρουσία του κόσμου ήταν εκδηλωτική της ανησυχίας του και της προσδοκίας του από τη Δημοτική Αρχή να δώσει λύσεις.
Σαφή συμπεράσματα για το "διά ταύτα" δεν υπάρχουν αλλά δε νομίζω ότι κάποιος από τους ομιλητές τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της καταλληλότητας του νερού, όπως οι τοπικοί μας άρχοντες περίτρανα τάσσονται εδώ και καιρό. Άλλο βέβαια εάν οι ίδιοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό ή το πουλάνε στα μαγαζιά τους.
Αυτό που εγώ υπογραμμίζω είναι ότι γελοία θεωρώ την προσπάθεια του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ να εξιλεωθεί για πράξεις ή παραλείψεις του, με την αναφορά ότι εξασθενές χρώμιο είχε ανιχνευθεί και τα έτη 2005, 2006. Γιατί τότε δεν καλεί και του προηγούμενους να πάρουν μέρος στις προσπάθειες της ΔΕΥΑΘ για την εξασφάλιση καθαρού νερού και απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα ή έστω γιατί δεν επιρρίπτει ευθέως ευθύνες; Γελοιοδέστερες ακόμη, ήταν οι αναφορές του Προέδρου, πως είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα αυτά που γράφονται σε κάποια site στο Διαδίκτυο (άραγε ποια site εννοεί;) για την επικινδυνότητα του νερού.
Και τέλος, ή λανθασμένα ενημερωμένος είναι ο Πρόεδρος ή εσκεμμένα διαστρεβλώνει την αλήθεια, όταν κατηγορεί για κωλλυσιεργεία την προηγούμενη Διοίκηση για την ολοκλήρωση του έργου της υδροδότησης από το Μόρνο, με την τοποθέτηση του αντλιοστασίου. Αν δεν γνωρίζει την αλήθεια μπορώ να τον ενημερώσω οποιαδήποτε στιγμή. Εάν όμως ξέρει την αλήθεια οφείλει να ζητήσει μία συγνώμη από τον κόσμο της Θήβας, κι όχι από εμένα προσωπικά, δεν του κρατώ κακία, αφού καταλαβαίνω πως η απειρία και ο αυθορμητισμός πολλές φορές οδηγούν σε ανεύθυνες και κακεντρεχείς δηλώσεις.
Εγώ δηλώνω την ανησυχία μου αλλά και την πεποίθησή μου ότι τελικά πολύ περισσότερο κινδυνεύουμε από την πολιτική ρύπανση της πόλης μας παρά από το εξασθενές χρώμιο.
Το δεύτερο ίσως καταφέρουμε να το εξαφανίσουμε. Με το πρώτο, τι θα γίνει;
Να μην ξεχάσω να συγχαρώ τη ΔΕΥΑΘ για την επικοινωνιακή της πολιτική αλλά και την πρωτοτυπία της να διαφημίζει εκδήλωση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος με αφίσες κολλημένες σε δέντρα.
Ποιος άραγε ιθύνων νους πρωτοστάτησε στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση του προβλήματος με αυτή την εκδήλωση;
Τελικά ποιος ρυπαίνει ποιόν και ποιος θα καθαρίσει ποιόν;

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ (τρόπος του λέγειν)

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Τελειωσε η πρωτη ψηφοφορια του ιστολογιου μας με θεμα "Πως κρινετε τους πρώτους 9 μήνες της Δημοτικής αρχής. Τα αποτελέσματα αυτής είναι τα εξής:
Επί 39 ψηφισάντων, αναδείχθηκε δημοφιλέστερη απάντηση, η επιλογή "ανύπαρκτη" με 19 ψήφους και ποσοστό 48%. Αμέσως επόμενη επιλογή ήταν η "πολύ καλή" με 7 ψήφους και ποσοστό 17% και ακολουθούν η επιλογή "μέτρια" με 6 ψήφους και ποσοστό 15%, η επιλογή "κακή" με 5 ψήφους και ποσοστό 12% και τέλος η επιλογή "καλή" με 3 ψήφους και ποσοστό 7%.
Τα ανωτέρω αποτελέσματα ασφαλώς και δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων θεωρεί πως η Δημοτική Αρχή στο ξεκίνημά της είναι ανύπαρκτη, και μάλιστα εάν σε αυτή την κρίση προστεθούν και οι ψήφοι εκείνων που θεωρούν "κακή" την παρουσία της Δημοτικής αρχής, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι οι 6 στους 10 θεωρούν ότι με λίγα λόγια "δεν βαδίζουμε καλά".
Ελπίζω αυτά τα μικρά συμπεράσματα να ληφθούν υπ' όψιν από τη Δημοτική Αρχή, που γνωρίζουμε ότι επισκέπτεται το ιστολόγιό μας, έτσι ώστε να βελτιωθεί και να προσφέρει στον τόπο καλύτερες υπηρεσίες.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο "Έχεις Μήνυμα" για την ενημέρωση περί του δελτίου τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών (http://exeisminima.wordpress.com/2007/11/06/iatrikos-syllogos/), το οποίο εππιστημονικά και υπεύθυνα δίδει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Όπως και ο τίτλος του άρθρου αυτού μαρτυρεί, θεωρώ ότι κάποιοι έχουν ορκιστεί στον Ιπποκράτη, όχι απλά δηλαδή εκφώνησαν έναν όρκο δι' ανατάσεως της χειρός, αλλά δεσμεύτηκαν να τον τηρήσουν κιόλας, πιστώνοντας έτσι την επιστημονική, ηθική και πάνω απ' όλα ανθρώπινή τους επάρκεια και υπόσταση.
Δυστυχώς όμως, και άλλοι έχουν δώσει τον ίδιο όρκο αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχουν ακόμη δείξει ότι ορκίστηκαν να τον τηρούν.
Αναρρωτιέμαι τελικά, μήπως τάχα ο Ιατρικός σύλλογος δεν ανήκει στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, που έχουν λόγο στο συγκεκριμένο πρόβλημα ζωής;
Μήπως τελικά, όσοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τον κόσμο, έχουν φοβίες πολιτικής απόχρωσης και από το φόβο του πολιτικού κόστους όχι μόνο δεν λένε αυτό που πρέπει να πουν, αλλά τα παρουσιάζουν όλα καλά κι όλα ανθηρά.
Η απάντηση που αρμόζει σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι η ίδια, που ο τώρα δήμαρχος απηύθυνε προς την προηγούμενη Δημοτική αρχή, καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας: " Εάν δεν μπορείτε, να πάτε σπίτια σας".
Πόσο μάλλον εάν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, τον οποίο, υποτίθεται ότι υπηρετούμε.
Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση με ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά ζητώ σαν Θηβαίος από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει την έχθρα και αντιπαλότητά της προς ό,τι έπραξαν οι προηγούμενοι, και να πει στον κόσμο την αλήθεια.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από όλους μας η εκδήλωση, που διοργανώνει η ΔΕΥΑΘ, με θέμα την ποιότητα του πόσιμου νερού της Θήβας, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 ώρα 6μμ στο συνεδριακό κέντο της πόλης μας. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Λεωτσινίδης, οποίος είναι επικεφαλής του εργαστηρίου της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, που ελέγχει το νερό της Θήβας.
Περιττό να αναφέρουμε το πόσο σημαντική είναι η εκδήλωση αυτή, καθώς αναμένεται να δοθούν υπεύθυνα πλέον απαντήσεις στα ερωτήματα όλων των Θηβαίων αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού, αλλά και ποια μέτρα οφείλουμε να λάβουμε, ώστε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που λέγεται εξασθενές χρώμιο.
Όπως καταλαβαίνετε πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, προκειμένου να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι, για το τι ακριβώς συμβαίνει και πιο είναι το μέλλον.
Ελπίζω τελικά ότι οι απαντήσεις, που θα δωθούν, θα φωτίσουν το θολό τοπίο που επικρατεί γύρω από το θέμα αυτό μέχρι σήμερα.
Σημαντική η πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΘ και ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες να μην εξαντληθούν σε επικοινωνιακά μέτρα αλλά και σε δυναμικές ενέργειες, που στόχο θα έχουν τον περιορισμό και την εξάλειψη της ύπαρξης δηλητηριωδών ουσιών στο πόσιμο νερό.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Διατυπώνω την εξής υπόθεση εργασίας:
Εκλέγεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι αυτοί, που σέρνουν τα " εξ αμάξης" στον Ευάγγελο, επώνυμοι κι ανώνυμοι, τι θα πράξουν;
Νομίχω ότι υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:
α) παραμένουν υπό τον Βενιζέλο, με την ίδια πολεμική στάση, ως εσωκομματική αντιπολίτευση, και τον πετσοκόβουν με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να επανέλθουν στην ηγεσία.
β) αποσκιρτίζονται από το ΠΑΣΟΚ, και δημιουργούν ένα άλλο κόμμα σαν ΠΑΣΟΚ.
γ) συστρατεύονται και ζητωκραυγάζουν το νέο ηγέτη, που θα οδηγήσει το κόμμα στην πολυπόθητη εξουσία, κι ότι είπαμε "νερό κι αλάτι".
Η πρώτη και η τρίτη περίπτωση έχουν σαφής ομοιότητες και δυσδιάκριτες διαφορές, καθώς στην ελληνική πολιτική σκηνή, δύσκολο κάποιος να εκφραστεί ανοικτά και ειλικρινά, εν όψει του κινδύνου να χαθεί η εξουσία, ή όπως λέει ο λαός "η κουτάλα".
Στη δεύτερη περίπτωση, που θεωρώ την πιο επωφελή για τη χώρα, είτε εκλεγεί ο ένας ή ο άλλος, θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος, γεγονός το οποίο θα ωφελήσει τη Δημοκρατία, καθώς θα υπάρξει καθαρότητα πολιτικών θέσεων.
Πολύ φοβάμαι όμως, ότι όποιος κι αν εκλεγεί από τα δύο μεγάλα ονόματα, η δεύτερη λύση, δεν πρόκειται να βρει εφαρμογή, γιατί κανείς δεν θέλει να μείνει έξω από το παιχνίδι της εξουσίας, ή κατά το λαϊκότερον, "της κουτάλας", κι ας μην προσφέρει υγιείς υπηρεσίες στον τόπο και τη δημοκρατία.
Εξ άλλου ζούμε στη Δημοκρατία των μειοψηφιών, όπου ψηφίζει το 70% των πολιτών, από το 70%, εκλέγεται κυβέρνηση το 41% και κατά τα λοιπά η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, το πολίτευμα που αποφασίζουν όλοι μαζί οι πολίτες, γεννά τώρα το πολιτικά μεταλλαγμένο, νόθο αδέρφι της, τη Δημοκρατία των μειοψηφιών, όπου αποφασίζουν λίγοι από τους πολίτες. Όπως χρόνια συμβαίνει και στις φοιτητικές εκλογές.
Άρα λοιπόν γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και σε ένα κόμμα εξουσίας.
Οπότε αγαπητοί φίλοι, εγώ δεν ανησυχώ για την τύχη του ΠΑΣΟΚ - και για να μην παρεξηγηθώ, ίδια γνώμη έχω και για το άλλο κόμμα εξουσίας, τη ΝΔ- καθώς όλοι παλεύουν για την ενότητα, όλοι παλεύουν για τη Δημοκρατία, ταυτόχρονα όμως πετυχαίνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Αυτό λέγεται βιασμός των ενοιών και της πολιτικής.

Η ΦΑΙΔΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ασφαλώς και δεν είμαι από εκείνους, που υποστηρίζουν ότι η ελληνική παιδεία, είναι αποτελεσματική και εκπληρώνει την αποστολή της. Ασφαλώς και δεν υποστηρίζω ότι οι μαθητές και οι φοιτητές πρέπει να είναι μαλθακοί στις εξελίξεις και στα τεκταινόμενα της παιδείας και της ελληνικής κοινωνίας.
Πλην όμως, δεν ξέρω, αν και πόσοι άλλοι συμμερίζονται την άποψή μου, ότι το φαινόμενο αυτό των ετσιθελικών καταλήψεων - μιας και κάποιες μειοψηφίες αποφασίζουν αν θα κλείσει ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο- έχει σαν αποτέλεσμα, την υποβάθμιση τελικά της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των ελληνικών πανεπιστημίων.
Κι εξηγούμαι:
Με την κατάσταση αυτή - των παρατεταμένων καταλήψεων- όλοι οι γονιοί, οι έχοντες και μη έχοντες, σκέπτονται ότι "καλύτερα να πληρώνω ένα σχολείο ή ένα πανεπιστήμιο και το παιδί μου να μαθαίνει γράμματα, παρά να πληρώνω, όπως πληρώνω τη "δημόσια δωρεάν ελληνική παιδεία" των φροντιστηρίων και των καταλήψεων, και τελικά το παιδί μου, να περιμένει πότε θα πάρει σειρά για να μορφωθεί".
Έτσι λοιπόν, αγαπητοί φίλοι και φίλες, η κοινή γνώμη, οι γονείς δηλαδή, αυτοί που τελικά επωμίζονται το οικονομικό βάρος της εκπαίδευσης των τέκνων τους, θα προτιμήσουν να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε να πληρώνουν μεν, αλλά να έχουν αποτέλεσμα για τα παιδιά τους.
Οπότε πάλι μια τρύπα στο νερό αποδεικνύονται οι "αγώνες" της νεολαίας, η οποια εύκολα ενθουσιάζεται από την απώλεια των μαθημάτων, καθώς όλοι ως νέοι, προτιμούσαμε να κάνουμε κοπάνα ή κατάληψη, παρά μάθημα.
Όμως τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν είναι όπως παλιά.
Άρα πρέπει όλοι να σκεφθούν λίγο περισσότερο τι πράττουν και τι μέτρα παίρνουν για να κάνουν τους αγώνες του.
Στο κάτω - κάτω ποιος χάνει; Το κράτος; Όχι. Οι καθηγητές; Όχι. Αυτοί που χάνουν είναι οι γονείς και τα παιδιά τους. Χρήμα, χρόνο και μόρφωση.
Αφήστε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια άδεια κι όχι κλειστά. Κλείστε τα Υπουργεία και τη Βουλή, κι όχι τα σπίτια σας.
Αυτοί είναι αγώνες και κινητοποιήσεις. Με πυγμή και θέληση.
Τα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια είναι στρουθοκαμηλισμός και εξυπηρετεί αυτό ακριβώς που πολεμάμε.
Την υποβάθμιση της παιδείας.
Καποτε τη Βουλή την έκλεισαν τα τανκς.
Ας την κλείσουν λοιπόν επιτέλους και οι πολίτες. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι φοιτητές.
Έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ