Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το γνωστό δραματουργικό έργο με τίτλο "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ"!
Ένα συλλογικό έργο, δημιουργημένο από τη συγγραφική ερασιτεχνική ομάδα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ", με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καραμανλή, το Βύρωνα Πολύδωρα και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.
Το έργο σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, παρ' όλο που μεταδιδόταν παράλληλα από τα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.
Η κεντρική ιδέα του έργου αφορά μία γαλάζια πολιτεία, η οποία στην προσπάθειά της να επανιδρυθεί κατακαίει οτιδήποτε πράσινο υπάρχει, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη στάχτη από την οποία θα αναγεννηθεί ως άλλος Φοίνικας. Στην προσπάθεια της αυτή συναντά διάφορα εμπόδια και αντιπάλους, η οποίοι εκφράζονται μέσω του χορού, ο οποίος στελεχώνεται από ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας "Ελληνικός Λαός", και προσπαθεί επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θεϊκή επίκληση "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ", με τη μορφή δέησης, να εμποδίσουν τους πρωταγωνιστές να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις.
Άραγε στο τέλος θα τα καταφέρουν;
Η συνέχεια επί σκηνής.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήδη κινηματογραφήθηκε, προτάθηκε για βραβείο OSCAR, καθώς με μεγάλη επιτυχία αποδόθηκαν για πρώτη φορά ρεαλιστικές σκηνές με πραγματικά σκηνικά σε διάφορους τόπους κάθε φορά (Ζαχάρω, Μεγαλόπολη, Καλαμάτα, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και άλλους).
Πάντως το έργο θα συνεχίσει να παίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά ενδεχομένως να συνεχιστούν οι παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων κάρβουνου!
ΚΑΜΩΜΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: