Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Λίγο ως πολύ όλοι δήλωσαν κερδισμένοι, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Άλλος γιατί το προβάδισμα του δίνει αέρα νικητή στις εθνικές εκλογές, άλλος διότι μετά από το μήνυμα των εκλογών θα βαδισει το δρόμο της υπευθυνότητας, άλλος διότι απέτυχαν οι διώκτες του, άλλος διότι μπήκε επιτέλους στη Βουλή, άλλος γιατί διπλασίασε το ποσοστό του και άρα το εξ αδιαιρέτου ποσοστό στην πολυκατοικία και τέλος ο άλλος διότι αύριο είναι μιά άλλη μέρα.
Και όλα αυτά σε απάντηση της κρίσεως και της αποχής.
Άραγε αύριο, στις εθνικές εκλογές, όπου πάλι θα έχουμε διαφορετικές ποσοστώσεις, ποιος θα είναι ο νικητής;
Ο κυρίαρχος λαός, ο μεγάλος απών αυτών των εκλογών, θα δηλώσει ότι θέλει να αλλάξει ή να βουλιάξει; Θέλει να παραμείνει στις τάξεις του ιθαγενούς σοσιαλισμού ή στη βαρβαρότητα;
Θέλει να "οικολογικοποιηθεί" ή δεν πειράζει, μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτούς; Θέλει να "φοβίσει" τους μεγάλους προβοκάτορες, τους εκτρεφόμενους από το κεφάλαιο ή τελικά προτιμά να αναθεματίζει το αυταρχικό κράτος και να σημειολογεί φορώτας κουκούλα, ακόμη και στη Μύκονο;
Δυστυχώς τα προβλήματα είναι τεράστια και απαιτούν σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές, είτε κυβερνητικές, είτε αντιπολιτευτικές. Στην μηδενική απολυτότητα του σημερινού κοινοβουλίου, όπου βασιλεύει η μακαριότητα και η μακροημέρευση των γόνων, των επιγόνων και των εν δυνάμει εθνοπατέρων ή εθνοσωτήρων.
Δεν συμμεριζόμαστε την ακαταστασία και την ασυδοσία των σημερινών κοινοβουλευτικών, που κρύβονται πίσω από ασυλίες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και κοινοβουλευτικές ομάδες για να καλύψουν τις πομπές τους. Ούτε θεωρούμε ότι είναι δεδομένη αυτή η κατάσταση και δεν μπορεί να αλλάξει. Αρκει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός να το αποφασίσει. Να απαιτήσει με την ψήφο του την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, επιλέγοντας να τον εκπροσωπήσουν πολιτικές ομάδες, κόμματα νέα, τα οποία στελεχώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς "προϋπηρεσία" στο σαθρό αυτό πολιτικό σύστημα. Σε κόμματα που έρχονται να δώσουν ζωή σε πολιτικές ιδέες οι οποίες στην Ελλάδα υπήρξαν στο παρελθόν και στήριξαν την δημιουργία και την ολοκλήρωση του Ελληνικού κράτους, σε δημοκρατικές βάσεις, με ηθική, αγνό πατριωτισμό και εντιμότητα, πλην όμως η μεταπολιτευτικές προσωποπαγής "δημοκρατικές" πολιτικές τις εξαφάνισαν,προκειμένου να εδρεώσουν τα προσωπικά τους κομματικά φέουδα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δηλαδή.
Είναι ανάγκη για τον τόπο να στηριχθεί στον παραδοσιακό δημοκρατικό χώρο, ο οποίος εκφράστηκε στην Ελλάδα από το γνήσιο χώρο του ριζοσπαστικού κέντρου και τον οποίον σήμερα είναι σε θέση να εκφράσουν οι "Δημοκρατικοί", το νεότευκτο κόμμα που ευλαβώς και αμιγώς κινείται στο χώρο αυτόν, χωρίς να ερμαφροδιτίζει το κέντρο με το επικοινωνιακό ευφυολόγημα "κεντροαριστερά" ή "κεντροδεξιά".
Έχουμε κάνει πάλι αναφορά στο ιστολόγιο για τους "Δημοκρατικούς" και πλέον νομίζουμε ότι μπορούμε ανοικτά να υποστηρίζουμε ότι πράγματι η λύση μπορεί να δοθεί από το συγκεκριμένο χώρο, τον οποιον φυσικά και υποστηρίζουμε ανοικτά.
Βεβαίως οι "Δημοκρατικοί" αποκλείστηκαν από τις Ευρωεκλογές, καθώς ο Άρειος Πάγος λειτουργώνας ιεροεξεταστικά έκρινε ότι οι ελλειπείς δηλώσεις των υποψηφίων (χωρίς φυσικά να ζητήσει τη συμπλήρωση ή διόρθωσή τους, όπως απαιτεί και η συνταγματκή αρχή της προηγούμενης ακρόασης), αλλά ο αποκλεισμός αυτός περισσότερη δύναμη μας έδωσε παρά ηττοπάθεια.
Κατά συνέπεια, ο στόχος πλέον εντοπίζεται στις εθνικες εκλογές, όπου η μάχη θα δοθεί για να βουλιάξουμε τους υπεύθυνους του πολιτικού ναυαγίου της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Εμπρος λοιπόν για την ανάταξη του πολιτικού σκηνικού με τη στήριξη στους Δημοκρατικούς.
Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω της ιστοσελίδας των Δημοκρατικών: www.dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: