Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Με θλίψη και αγανάκτηση για το επίπεδο πληροφόρησης και της μη αντίληψης των περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής μας από τους τοπικούς βουλευτές, διάβασα την καταχώρηση στο ΘΗΒΑ PRESS (http://thiva-press.blogspot.com/2009/06/6.html), με την οποία μας ανακοινώνεται από μέρους κυβερνητικού βουλευτή μας ότι (προφανώς κατόπιν ενεργειών του) θα διατεθούν από μέρους της ΕΥΔΑΠ φέτος , σε συνεργασία με τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης, 6.000.000 κμ νερό για την άρδευση της Κωπαΐδας!!!
Βέβαια στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται από ποιο σημείο η ΕΥΔΑΠ θα διαθέσει τις ποσότητες αυτές, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα διατεθούν από την Υλίκη (περιοχή NATURA), όπως διατέθηκαν προ λίγου χρόνου ποσότητες για το ξέπλυμα του Ασωπού κατά την επίσκεψη της Επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής.
Θαυμάζω την ευαισθησία για τους μοχθούντες αγρότες της Κωπαΐδας, αλλά εξανίσταμαι διότι το αίτημα της Θηβαΐκής κοινωνίας για προστασία του περιβάλλοντος, με δημιουργία φορέα διαχείρισης της Υλίκης, δεν έχει ανάλογη απήχηση στους τοπικούς μας βουλευτές.
Δυστυχώς, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έχει καταστή σε Ρωμαίο Ύπατο της περιοχής και διαφεντεύει το υδάτινο δυναμικό της περιοχής, το οποίο υποτίθεται είναι περιοχή NATURA. Άραγε, τι θα έλεγε η Ευρωπαϊκή Επιτοπή γι' αυτό; Ή μήπως οι φανφαρονισμοί του κ. Δήμα με τον κ. Μπαρόζο προ ημερών στην Αθήνα στο συνέδριο για τους υδάτινους πόρους, αφορούσαν πυροτέχνημα των ευρωεκλογών αλλά και της συνέχισης της θητείας του κ. Δήμα στην Επιτροπή;
Δυστυχώς, ελεεινές μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες αυτές και μάλιστα απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια μας. Όπως άλλωστε και συνοφρύωση του Πρωθυπουργού, Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και της κουστωδίας των όταν αντικρύζουν τις καταστροφές (Πελοπόνησος, Πάρνηθα, Υμητός κλπ ).
Φευ, κύριοι, παραμένετε αλύτρωτοι της υποκρισίας σας, αλλά έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Ας ξέρουν όμως ότι ο χρόνος των εκλογών θα είναι ανάμεσα στο Σεπτέμβρη και τον Μάρτιο, οπότε ο λαός δεν θα πάει για μπάνιο.
Θα είναι στις κάλπες. Και τότε να μας παρουσιάσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: