Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
το ιστολόγιο σας εύχεται από καρδιάς υγεία κι ευτυχία και ελπίζουμε το νέο έτος να μας βρεί όλους καλύτερα από τον προηγούμενο χρόνο.
Ελπίζουμε να ευοδωθούν οι προσπάθειες όλων για καθαρό περιβάλλον καθώς δεν υπάρχουν περιθώρεια για χάσιμο χρόνου.
Συγχωρήστε την απουσία μας από την ανανέωση των θεματικών του ιστολογίου αλλά λόγω των ημερών αναστείλαμε τις εργασίες.
Θα επανέλθουμε ανανεωμένοι το νέο έτος!

ΥΓ: Εξάλλου ετοιμάζουμε και την ομάδα του ΤΑΠ ΑΟ ΘΗΒΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Εκτός από το θέμα του εξασθενούς χρωμίου, που ταλανίζει την πόλη μας, οφείλουμε να μην σταματήσουμε τη συζήτηση και τον αγώνα για αναμόρφωση της πόλης αυτής.


Μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Σπυρόπουλου του γνωστού αρχαιολόγου, ο οποίος έκανε τις ανασκαφές και τελικά βρήκε τον τάφο του Επαμεινώνδα στη Μαντίνεια, οφείλουμε να ανοίξουμε πάλι το ζήτημα του αρχαιολογικού στη Θήβα, και μάλιστα με έντονα διεκδικητικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουμε αυτά που στερούμαστε ως πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες.
Μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος έχει κάνει και τις ανασκαφές στο Αμφείο, τη Θηβαϊκή πυραμίδα, της οποίας την ύπαρξη αρνούνται οι επίσημοι κραταιοί φορείς της Αρχαιολογίας.
Ασφαλώς και είναι μία ανακάλυψη, η οποία φένει τα πάνω κάτω στην μέχρι τώρα θεωρία για την καταγωγή των πυραμίδων και την προέλευσή τους.
Ναι, αγαπητοί φιλοί, η Θηβαϊκή πυραμίδα έχει χρονολογηθεί ως αρχαιότερη των πυραμίδων της Αιγύπτου, οι οποίες στηρίζονται στην αρχιτεκτονικής της.
Πρίν λίγο καιρό ο κ. Σπυρόπουλος είχε οργανώσει σε συνεργασία με το περιοδικό "Τρίτο Μάτι" επίσκεψη στο Αμφείο και σε σχετικό εκτεταμένο ρεπορτάζ του περιοδικού αναφέρονται όλα τα σχετικά.
Το ιστολόγιο έχει στη διάθεσή του το σχετικό άρθρο για όποιον ενδιαφέρεται.
Η πρόταση είναι η εξής:
Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ να μου στείλετε σχετικό mail, έτσι ώστε να συστήσουμε φορέα για τη διεκδίκηση της ανάδειξης του Θηβαϊκού αρχαιολογικού πλούτου, προκειμένου να αλλάξουμε τον ρου της πόλης μας, η οποία εάν στηριχθεί στον τουρισμό που θα προκύψει θα λάβει άλλη μορφή και οι κάτοικοί της άλλο υπόβαθρο, κοινωνικό και οικονομικό.
Είναι ζήτημα πνοής!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ, επεισόδιο 4ο

Την Τετάρτη τελικά το βράδυ έγινε η συνάντηση του Δημάρχου, του Προέδρου της ΔευαΘ, του Αντιδημάρχου κ. Μαμμή, των εκπροσώπων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων των φορέων και των Βουλευτών κ.κ Τόγια και Γιαννάκη.
Συμπεράσματα από τη σύσκεψη είναι τα εξής:
1) Όσο ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ θεωρούν ότι όποιος εκφράζει δημόσια την ανυσηχία του για την μόλυνση, επιχειρεί να υποκαταστήσει το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε σε λάθος κατεύθυνση και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.
2) Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοίνωσε στους παρισταμένους ότι θα καταθέσει μυνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο Εισαγγελέας και δι'αυτού οι αρμόδιες υπηρεσίες, να εντοπιστούν οι ρυπαντές και να επιβληθούν κυρώσεις. Την προσπάθεια αυτή ζήτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κος Ζέρβας, να την πλαισώσουν και οι υπόλοιποι φορείς και ο Δήμος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένα αποτελέσματα.
3) Διαβεβαιώθηκε από το Δήμαρχο ότι σε ελάχιστο χρόνο, δύο -τριών μηνών, θα έχουμε νερό από το Μόρνο, αφού πρώτα τοποθετηθεί ταχυδυιλιστήριο, έτσι ώστε να πάρουμε νερό σε μειωμένο τιμολόγιο.
4) Τέλος, επιτέλους, εκδόθηκε κοινό ψήφισμα από όλους του φορείς και το Δήμο, το οποίο, αν και δεν έχουμε στα χέρια μας, σας μεταφέρουμε εν ολίγοις το πνεύμα του.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για την καταλληλότητα του νερού, ο Δήμος δεν εφησυχάζει και προωθεί την΄υδροδότηση της πόλης από το Μόρνο, ενώ παράλληλα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης και να σταματήσει.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ...ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αύριο θα είμαι μεταξύ άλλων, πολλών άλλων, ανθρώπων, στη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, τη διαμαρτυρία για το αφαλιστικό, που σχεδιάζεται, τη λαίλαπα αυτή που έρχεται να μας χαντακώσει τα γεράματα.
Αν δεν πάμε εμείς οι νεώτεροι να αντιταχθούμε στα σχέδια αυτά, τότε φίλοι μου ποιος θα πάει;
Αλλά και διαφορετικά να το δούμε.
Έτσι κι αλλιώς όποια κυβέρνηση κι αν είναι, αυτό το σχέδιο θα ακολουθήσει, αφού έτσι κελεύουν τα διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμείς όμω θα είμαστε εκεί για να ξέρουν ότι δεν νομιμοποιούμε τα σχέδια της αφαίμαξης των κόπων μιάς ζωής κάθε Έλληνα εργαζόμενου ή ελεύθερου επαγγελματία.
Κι ας οχυρωθούν οι εθνοπατέρες στο Κοινοβούλιο, να αποφασίσουν με ψυχρή λογική και παγωμένο αίμα την "ασφαλιστική μεταρρύθμιση".
Ας διορίσουν διοικήσεις στα ταμεία, οι οποίες αποδομούν με δομημένα ομόλογα τις συντάξεις του Ελληνικού λαού.
Έτσι είναι όμως, όταν για πρώτη φορά βλέπεις τι είναι ένσημο, όταν γίνεις βουλευτής υπουργός ή πρωθυπουργός!
Αν δεν έχεις κοπιάσει για να το κολλήσεις το ρημάδι, δεν καταλαβαίνεις γιατί όλοι αυτοί οι "ιθαγενείς" αυτής της χώρας φωνάζουν, κι ενδεχομένως να κάνουν κι επεισόδια.
Εμπρός λοιπόν. Εμείς θα είμαστε εκεί. Στην πρώτη γραμμή. Γιατί αυτό ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας, στην κουλτούρα μας, στην ιστορία μας.
Κι ας έρθει όποιος θέλει να μας κατεβάσει το χέρι.
Αυτή η ιστορία, όπως και ο αγώνας για το περιβάλλον, είναι πολύ σοβαρός για να μείνει στα χέρια των κομμάτων και των πολιτικών.
Βέβαια πάντα υπάρχουν κι εξαιρέσεις.
Αυτές τις εξαιρέσεις περιμένουμε να τις δούμε!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ, επεισόδιο 3ο

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συγκαλείται σήμερα, μάλλον, κλειστή σύσκεψη με συμμετοχή των φορέων της πόλης για το θέμα του νερού.
Επιτέλους ένα βήμα με πρωτοβουλία του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε ενιαίο μέτωπο το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού και να αποφασιστούν μέτρα και ενέργειες για την καταστολή του φαινομένου.
Ελπίζω ότι η σύσκεψη αυτή θα παράγει συμπεράσματα χρήσιμα και κρίσιμα για την εξέλιξη του υπ' αριθμ. 1 ζητήματος της περιοχής.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, διότι φαίνεται πως έγινε πλέον κατανοητό, πως δεν μπορεί το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά μέτρα και λεκτικές κορώνες.
Πάντως στο μέτρο που μπορώ να γνωρίζω υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα από τους φορείς της πόλης μας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τελειώνουμε με τους εγκληματίες, που μολύνουν το νερό, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.
Και βέβαι, ο καθένας από εμάς οφείλει να δώσει τον προσωπικό του αγώνα συλλέγοντας όσα στοιχεία μπορεί για τους ύποπτους ρυπαντές έτσι ώστε να μην αφεθεί το θέμα σε συσκέψεις και στην γραφειοκρατία.
Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα νέα από το ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΑΠ ΘΗΒΑ;

Κάναμε τόσο αγώνα για την αγαπημένη των Θηβαίων ομάδα του ΑΟ Η ΘΗΒΑ, που έγινε ΠΑΕ και κινδύνεψε να καταστραφεί, να αποθηβοποιηθεί και τελικά να εξαλειφθεί από τον Θηβαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες, αγνών κυρίως φιλάθλων, τελικά η ομάδα μετατράπηκε σε ΤΑΠ και παρέμεινε στη Γ' Εθνική.
Πλην όμως την προσπάθεια αυτή την γονάτισαν και τελικά φαίνεται να την ακυρώνουν τα οικονομικά δεδομένα. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται τα αφανή χρέη της προηγούμενης διοίκησης, η οποία διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει καμία οφειλή.
Έχουμε τελικά πλάκα ή είμαστε για κλάματα, ως πόλη, ως ποδόσφαιρο ως ο,τιδήποτε;
Ποιος θα πληρώσει αυτή την πλάκα;
Μήπως κάποιοι εξυπηρετούν εαυτούς και αλλήλους με τα "ευαγγέλεια" τους;
Πάλι λοιπόν χτυπάνε οι καμπάνες της γειτονιάς μας. 'Οποιος καταλάβει τον ήχο τους, ας μου πει κι εμένα, είναι χαρμόσυνος ή πένθιμος;
ΥΓ: Τελικά μας έμεινε το μαύρο άλογο.
Τι να συμβολίζει άραγε;

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Φίλος του ιστολογίου είχε την καλοσύνη να μας στείλει μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση.
Επειδή είναι γραμμένη στην αγγλική γλώσσα απλώς με λίγα λόγια εξηγώ περί τίνος πρόκειται.
Ένα παιδάκι 10 ετών πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά διότι στο στομάχι του έγινε μία έκρηξη χημικής φύσεως, που οφειλόταν σε χημική ένωση συστατικών από δύο πολύ γνωστά προϊόντα.
Τα προϊόντα αυτά ήταν η Coca-cola light και μία καραμέλα mentos.
Η ανάμειξη του συστατικού "AcesulfameKINS930" με τις γλυκαντικές ουσίες της Mentos, παράγει τη θανατηφόρα χημική ένωση "Ta9V4".

Προσοχη λοιπόν στην ανάμειξη των δύο προϊόντων, ειδικά μακρυά από τα παιδιά.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Καλό μήνα σε όλους. Πρώτη του Δεκέμβρη σήμερα, με μία πολύ όμορφη ημέρα.
Μπήκε ο Δεκέμβρης, ο μήνας των Χριτουγέννων και της αισιοδοξίας για το νέο έτος.
Ελπίζω όπως όλοι το νέο έτος που έρχεται να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα μελλούμενα.
Ελπίζω και οι άρχοντές μας να γίνουν πιο ουσιαστικοί και δραστήριοι, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε όλα όσα βασανίζουν τον τόπο μας αυτό τον καιρό.
Αλήθεια, ο Άγιος Βασίλης έχει προσκληθεί στο διάλογο για το ασφαλιστικό;
Ανησυχούν τα μικρά παι΄διά, μήπως κατέβει σε απεργία κι εκείνος και δεν τα επισκεφθεί φέτος.
Όποιος έχει πληροφορίες το ιστολόγιο τον παρακαλεί να μας ενημερώσει.