Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ, επεισόδιο 4ο

Την Τετάρτη τελικά το βράδυ έγινε η συνάντηση του Δημάρχου, του Προέδρου της ΔευαΘ, του Αντιδημάρχου κ. Μαμμή, των εκπροσώπων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων των φορέων και των Βουλευτών κ.κ Τόγια και Γιαννάκη.
Συμπεράσματα από τη σύσκεψη είναι τα εξής:
1) Όσο ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ θεωρούν ότι όποιος εκφράζει δημόσια την ανυσηχία του για την μόλυνση, επιχειρεί να υποκαταστήσει το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε σε λάθος κατεύθυνση και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.
2) Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοίνωσε στους παρισταμένους ότι θα καταθέσει μυνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο Εισαγγελέας και δι'αυτού οι αρμόδιες υπηρεσίες, να εντοπιστούν οι ρυπαντές και να επιβληθούν κυρώσεις. Την προσπάθεια αυτή ζήτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κος Ζέρβας, να την πλαισώσουν και οι υπόλοιποι φορείς και ο Δήμος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένα αποτελέσματα.
3) Διαβεβαιώθηκε από το Δήμαρχο ότι σε ελάχιστο χρόνο, δύο -τριών μηνών, θα έχουμε νερό από το Μόρνο, αφού πρώτα τοποθετηθεί ταχυδυιλιστήριο, έτσι ώστε να πάρουμε νερό σε μειωμένο τιμολόγιο.
4) Τέλος, επιτέλους, εκδόθηκε κοινό ψήφισμα από όλους του φορείς και το Δήμο, το οποίο, αν και δεν έχουμε στα χέρια μας, σας μεταφέρουμε εν ολίγοις το πνεύμα του.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για την καταλληλότητα του νερού, ο Δήμος δεν εφησυχάζει και προωθεί την΄υδροδότηση της πόλης από το Μόρνο, ενώ παράλληλα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης και να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: