Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ...ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αύριο θα είμαι μεταξύ άλλων, πολλών άλλων, ανθρώπων, στη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, τη διαμαρτυρία για το αφαλιστικό, που σχεδιάζεται, τη λαίλαπα αυτή που έρχεται να μας χαντακώσει τα γεράματα.
Αν δεν πάμε εμείς οι νεώτεροι να αντιταχθούμε στα σχέδια αυτά, τότε φίλοι μου ποιος θα πάει;
Αλλά και διαφορετικά να το δούμε.
Έτσι κι αλλιώς όποια κυβέρνηση κι αν είναι, αυτό το σχέδιο θα ακολουθήσει, αφού έτσι κελεύουν τα διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμείς όμω θα είμαστε εκεί για να ξέρουν ότι δεν νομιμοποιούμε τα σχέδια της αφαίμαξης των κόπων μιάς ζωής κάθε Έλληνα εργαζόμενου ή ελεύθερου επαγγελματία.
Κι ας οχυρωθούν οι εθνοπατέρες στο Κοινοβούλιο, να αποφασίσουν με ψυχρή λογική και παγωμένο αίμα την "ασφαλιστική μεταρρύθμιση".
Ας διορίσουν διοικήσεις στα ταμεία, οι οποίες αποδομούν με δομημένα ομόλογα τις συντάξεις του Ελληνικού λαού.
Έτσι είναι όμως, όταν για πρώτη φορά βλέπεις τι είναι ένσημο, όταν γίνεις βουλευτής υπουργός ή πρωθυπουργός!
Αν δεν έχεις κοπιάσει για να το κολλήσεις το ρημάδι, δεν καταλαβαίνεις γιατί όλοι αυτοί οι "ιθαγενείς" αυτής της χώρας φωνάζουν, κι ενδεχομένως να κάνουν κι επεισόδια.
Εμπρός λοιπόν. Εμείς θα είμαστε εκεί. Στην πρώτη γραμμή. Γιατί αυτό ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας, στην κουλτούρα μας, στην ιστορία μας.
Κι ας έρθει όποιος θέλει να μας κατεβάσει το χέρι.
Αυτή η ιστορία, όπως και ο αγώνας για το περιβάλλον, είναι πολύ σοβαρός για να μείνει στα χέρια των κομμάτων και των πολιτικών.
Βέβαια πάντα υπάρχουν κι εξαιρέσεις.
Αυτές τις εξαιρέσεις περιμένουμε να τις δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: