Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Εκτός από το θέμα του εξασθενούς χρωμίου, που ταλανίζει την πόλη μας, οφείλουμε να μην σταματήσουμε τη συζήτηση και τον αγώνα για αναμόρφωση της πόλης αυτής.


Μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Σπυρόπουλου του γνωστού αρχαιολόγου, ο οποίος έκανε τις ανασκαφές και τελικά βρήκε τον τάφο του Επαμεινώνδα στη Μαντίνεια, οφείλουμε να ανοίξουμε πάλι το ζήτημα του αρχαιολογικού στη Θήβα, και μάλιστα με έντονα διεκδικητικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουμε αυτά που στερούμαστε ως πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες.
Μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος έχει κάνει και τις ανασκαφές στο Αμφείο, τη Θηβαϊκή πυραμίδα, της οποίας την ύπαρξη αρνούνται οι επίσημοι κραταιοί φορείς της Αρχαιολογίας.
Ασφαλώς και είναι μία ανακάλυψη, η οποία φένει τα πάνω κάτω στην μέχρι τώρα θεωρία για την καταγωγή των πυραμίδων και την προέλευσή τους.
Ναι, αγαπητοί φιλοί, η Θηβαϊκή πυραμίδα έχει χρονολογηθεί ως αρχαιότερη των πυραμίδων της Αιγύπτου, οι οποίες στηρίζονται στην αρχιτεκτονικής της.
Πρίν λίγο καιρό ο κ. Σπυρόπουλος είχε οργανώσει σε συνεργασία με το περιοδικό "Τρίτο Μάτι" επίσκεψη στο Αμφείο και σε σχετικό εκτεταμένο ρεπορτάζ του περιοδικού αναφέρονται όλα τα σχετικά.
Το ιστολόγιο έχει στη διάθεσή του το σχετικό άρθρο για όποιον ενδιαφέρεται.
Η πρόταση είναι η εξής:
Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ να μου στείλετε σχετικό mail, έτσι ώστε να συστήσουμε φορέα για τη διεκδίκηση της ανάδειξης του Θηβαϊκού αρχαιολογικού πλούτου, προκειμένου να αλλάξουμε τον ρου της πόλης μας, η οποία εάν στηριχθεί στον τουρισμό που θα προκύψει θα λάβει άλλη μορφή και οι κάτοικοί της άλλο υπόβαθρο, κοινωνικό και οικονομικό.
Είναι ζήτημα πνοής!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

telika den mas eipes... na se leme Proedro? Ki an nai, 8a prepei na milame mazi soy pleon mesw toy antistoixoy "Grigoriou" na ypo8esw... ?

;-)

k.

THIVA BLOG είπε...

Χρόνια Πολλά με υγειά και ευτυχία οι καλυτερες ευχές μας σε σας και την οικογενειά σας.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ I. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ είπε...

Καλή χρονιά σε όλους.
Το προεδριλίκι δεν το ζήλεψα.
παραμένω απλός στρατιώτης