Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ

Σήμερα 3 Σεπτέμβρη 2007. Άραγε θυμάται κανένας την μεγάλη, ιστορική επανάσταση του Συντάγματος, από τον Ελληνικό λαό και υπό τον Στρατηγό Μακρυγιάννη το 1843 ή μήπως ανήμερα της ιστορικής επετείου αυτής, η μνήμη χωνεύθηκε από τις αιτιάσεις πολιτικών αλλά και, δυστυχώς, πανεπιστημιακών δασκάλων, περί δικαστικού πραξικοπήματος (υπόθεση Φώφη!).
Μα τι κατάντια είναι αυτή.
Επιτρέπεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ να σύρεται έτσι, με τέτοια ανευθυνότητα, να έχει τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις, που υποσκάπτουν τα θεμελιώδη του πολιτεύματος μας. Και μάλιστα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ για όσους δεν θυμούνται, ιδρύθηκε την ίδια ημερομηνία, με την "Διακύρηξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974".
Βέβαια και η Νέα Δημοκρατία δεν στερείται γελοιότητας, η οποία αγγίζει τα όρια του επικινδύνου! Όταν βγαίνει ο Θεόδωρος (όχι ο Κολοκοτρώνης) Ρουσσόπουλος να εξηγήσει ότι η κα Γεννηματά σε συνεντεύξεις της είχε η ίδια ομολογήσει και παραδεχθεί το κώλλυμα της υποψηφιότητάς της, εκθέτοντας μία προς μία τις δηλώσεις αυτές, δεν επιβεβαιώνει όποιον θα ήθελε να αποδεχθεί την άποψη ότι έβαλε το χεράκι της πάλι η Κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη;

Τα δύο αυτά κόμματα λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες μονοπωλούν την εξουσία στην Ελλάδα εδώ και 33 χρόνια. Τα χρόνια του Χριστού και του Μέγα Αλέξανδρου. Και ως γνωστό και οι δύο ενδόξως στην ηλικία αυτή πάρέδοσαν πνεύμα εις Κύριον!
Μήπως άραγε ήρθε η ώρα και για τις δύο μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού πολιτικού κόσμου;

Μακάρι.

Πάντως ο Ελληνικός Λαός δεν θα κλάψει περισσότερο απ' ότι κλαίει τώρα.

16 Σεπτέμβρη. Ας βάλουμε και κανένα καινούριο στη Βουλή.

Το ψωμί τους αυτοί δεν το χάνουν. Μη φοβάσθε. το δικό μας λιγοστεύει.

ΚΑΜΩΜΑΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Σωστός.
Ολόσωστος.