Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Ο κώδικας Davinchi και το εκλογικό αποτέλεσμα

Ακούω όλους τους πολιτικούς και πολιτευτές να ομιλούν για το εκλογικό αποτέλεσμα και αισθάνομαι ότι μιλούν για τον Κώδικα DaVinchi.
Άλλος το εκλαμβάνει ως εντολή για μεταρρυθμίσεις, άλλος το εκλαμβάνει ως ανάληψη ευθήνης, άλλος ως καταδίκη του δικομματισμού κλπ κλπ.
Βάλτε τα όλα αυτά μαζί, ανακατέψτε τα και θα δείτε να εξάγεται το συμπέρασμα των εκλογών.
Ποιό είναι αυτό;
Μα είναι ξεκάθαρο.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, υπό την έννοια ότι τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν δεν επιλύονται με λεκτικές κωρόνες, ούτε με 3.000 ευρώ, ούτε με την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς.
Κατά συνέπεια, θα πρέπει τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να κάνουν από αυτό που ζητούν από τους Έλληνες να κάνουν, έτσι ώστε να σταθούν μέσα στην αβεβαιότητα της παγκοσμιοποίησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιβάλλεται γρήγορα να μεατσχηματιστούν σε κόμματα με ξεκάθαρες πολιτικές και σύγχρονο πολιτικό λόγο και επιτέλους ας αλλάξουν και όνομα και έμβλημα.
Κι επιτέλους στην Ελλάδα ας δημιουργηθεί αυτός ο πολιτικός χώρος που θα εκφράσει, θεωρητικά αλλά και στην πράξη, το χώρο της κεντρώας δημοκρατικής πολιτικής σκέψης και πρακτικής.
Αυτά προς το παρόν και σε επόμενα δημοσιεύματα θα ασχοληθούμε ειδικώτερα με την έννοια Δημοκρατικό Κέντρο. Ταυτόχρονα όμως περιμένω και τις προτάσεις και παρατηρήσεις σας.

ΚΑΜΩΜΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: