Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ;

Όλοι λίγο πολύ έχουμε πληροφορηθεί για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό της Θήβας, μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τις μετρήσεις που είδαν τη δημοσιότητα.
Κανένας όμως δεν έχει βγεί υπεύθυνα να πει ότι το νερό της Θήβας αυτή τη στιγμή είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για να το πίνουμε, να μαγειρεύουμε ή να πλενόμαστε.
Αφού λοιπόν κανείς υπεύθυνος δεν εμφανίζεται να ενημερώσει τον κόσμο, ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να ενημερώνεται όπως μπορεί, και κυρίως μέσω του διαδικτύου, έτσι ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Εκτός από αυτό θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να ενώνονται οι φωνές ανησυχίας των πολιτών της Θήβας, έτσι ώστε με την κατάλληλη ενημέρωση και πληροφόρηση να λάβουν τη μορφή αγωνα για το υπέρτατο αγαθό αυτό του νερού.
Στον αγώνα αυτό συμμετέχουμε όλοι ενεργά, άνθρωποι από κάθε πολιτική παράταξη, από κάθε περιοχή, από κάθε θρησκευτικοκοινωνική αντίληψη.
Διότι το πρόβλημα του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει κόμματα, έθνη και θρησκείες. Ανεξαιρέτως αφορά όλους, εκτός από εκείνους που αντλούν τη θεσμική νομιμοποίηση τους από τα συμφέροντα που αντιστρατεύονται την καθαρότητα του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
Ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα είναι μακρύς ο δρόμος!
Όποιος θέλει να συμμετάσχει μέσα από τη στήλη μας ή μέσω mail, μπορεί να λάβει πληροφορίες για τον τρόπο και τα μέσα, την οργάνωση και τις δραστηριότητες του αγώνα για καθαρό περιβάλλον, για καθαρό νερό.
Είναι χρέος όλων μας απέναντι στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για να έχουν δικαίωμα στη ζωή χωρίς περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
Περιμένω συμμετοχές.
ΚΑΜΩΜΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: