Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ...ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

Συνεχίζεται το δράμα της πολιτικής σκηνής με κορυφαία εκδήλωση αυτή τη στιγμή την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Κάθε ημέρα διεξάγεται και μία δημοσκόπηση, που πότε παρουσιάζει τον ΓΑΠ πρώτο, πότε τον Βενιζέλο, (δυστυχώς τον σκανδαλίδη δεν τον έχουν για φαβορί).
Είναι κατάντια των πολιτικών ταγών μας, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να διαμορφώσουν "ένα μήνυμα νίκης" προς όφελός τους, έτσι ώστε να διαπλάσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους.
Ίσως λέω βαριά κουβέντα, αλλά δε νομίζω μία εταιρεία από αυτές που διεξάγουν τις δημοσκοπήσεις να απασχολείται μόνο και μόνο από ενδιαφέρουν, προκειμένου να διεξάγει πολιτικά συμπεράσματα, ή ένα κανάλι να παραγγέλει παρόμοια δημοσκόπηση, μόνο και μόνο για να στήσει μία πολιτική εκπομπή. Άλλα είναι τα κίνητρα ένθεν και ένθεν για τη διεξαγωγή των δημοσκοπήσεων, και το πιο αθώο από αυτά είναι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου (φανταστείτε τα άλλα κίνητρα τι μπορεί να είναι).
Και στο κάτω κάτω αφού όποιος κι αν εκλεγεί, διαβεβαιώνει ότι θα είναι εγγυητής της ενότητας, οπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ότι το ΠΑΣΟΚ, προεδρικό, εκσυγχρονιστικό, σημιτικό και βενιζελικό, πάλι ενωμένο και αραγές θα είναι, ανταποκρινόμενο στην πολιτική του αποστολή. Προς τι λοιπόν τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός;
Φαντάζαστε όμως να μην είναι έτσι;
Μήπως τελικά ένα κόμμα, το οποίο από τα 33 χρόνια της ίδρυσής του, κυβέρνησε τη χώρα τα είκοσι, με πλήθος ανομοιόρφων πολιτικών επιλογών, τελικά ολοκλήρωσε τον κύκλο του και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε παραπάνω από στείρα διαδοχολογία;
Σημείωση: η τελευταία παράγραφος αφορά και τα δύο μεγάλα κόμματα. Η διαφορά ως προς τη ΝΔ είναι ότι δεν έχει κυβερνήσει 20 χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΕΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΘΗΒΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΣΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2262024282 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΙΔΗ. ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 7 ΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΕΞΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ,ΤΡΟΦΙΜΑ,ΓΑΛΑ, ΠΑΜΠΕΡΣ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΠΩς ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση του Επιτρόπου Στ. Δήμα σε ερώτηση
των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κκ. Μπατζελή και Τζαμπάζη



Ο Έλληνας Επίτροπος Στ. Δήμας απαντώντας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κκ. Κατερίνας Μπατζελή και Ευαγγελίας Τζαμπάζη, σχετικά με την μόλυνση του Ασωπού ποταμού και τις σοβαρές επιπτώσεις για την δημόσια υγεία, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την σημαντική επιβάρυνση των υδάτων του ποταμού από μη επεξεργασμένα βιομηχανικά λύματα, καθώς και από υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου. Παράλληλα δηλώνει ότι το κύριο αντικείμενο της έρευνας της Επιτροπής είναι αν τηρούνται οι βασικές κοινοτικές διατάξεις σχετικά με τις απορρίψεις και την διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και ότι προτίθεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, συμπεριλαμβανομένης εφόσον κριθεί απαραίτητο και της έναρξης διαδικασίας παραβίασης του κοινοτικού δικαίου εις βάρος του ελληνικού δημοσίου (άρθρο 226 Συνθήκης ΕΚ), ώστε να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία.
Σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής οι Ευρωβουλευτές δήλωσαν:
«Οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται όχι μόνο από ανεπάρκεια σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και απροθυμία για ουσιαστική και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με σημαντικές συνέπειες για τον αγροτικό πληθυσμό, αλλά και την υγεία των πολιτών. Τα χαμηλού ύψους πρόστιμα που επιβάλλονται στις βιομηχανίες δεν είναι ικανά να θέσουν οριστικό τέρμα στην αυθαίρετη λειτουργία τους και οι "πρόχειρες" εργασίες αποκατάστασης του ποταμού καταλήγουν σε τσιμεντοποίησή του με σοβαρές επιπτώσεις για το οικοσύστημα.
Η πλήρης μεταφορά και η ορθή εφαρμογή του κοινοτικού περιβαλλοντικού κεκτημένου συνιστά άμεση υποχρέωση των ελληνικών αρχών. Η κοινοτική νομοθεσία απαιτεί ολοκληρωμένη εθνική πολιτική ανασυγκρότησης και πρόληψης με μέτρα ποιοτικών ελέγχων, απαγόρευσης εισαγωγής επικίνδυνων ουσιών στα υπόγεια ύδατα και προληπτικής εισαγωγής οριακών τιμών, καθώς και την λήψη αντισταθμιστικών και ανταποδοτικών μέτρων ανάπτυξης της πληττόμενης περιοχής. Απαιτήσεις στις οποίες οι ελληνικές αρμόδιες αρχές έχουν παντελώς αποτύχει να ανταποκριθούν.»
Περαιτέρω όπως επισημαίνει η Επιτροπή, η πρόταση των ελληνικών αρχών για ένα εναλλακτικό αρδευτικό δίκτυο, δεν αποτελεί ουσιαστική λύση. Κι αυτό διότι καλύπτει εν μέρει τις ανάγκες των αγροτών, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις άλλες βασικές υποχρεώσεις των κρατών μελών όπως προκύπτουν από την Οδηγία-Πλαίσιο για τα ύδατα και να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Σχετικά με το ενδεχόμενο επανεξέτασης των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων ποσοτήτων χρωμίου στο πόσιμο νερό, η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν θα διστάσει να προτείνει στο Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας για το νερό εφόσον προκύψουν νέα επιστημονικά στοιχεία ή σχετικές συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ).
Αναρτήθηκε από ΘΗΒΑ PRESS