Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ

" Ο Γιώργος", είπε κάποιος, "πήρε θολό δακτυλίδι το 2004".
Η νέα έκφραση του άρχοντα των δακτυλιδιών, εν έτει 2007, με νέα σκηνική παρουσία, μακρυά από τη φυσική ομορφιά της Νέας Ζηλανδίας και μέσα στην αραχνιασμένη Χαριλάου Τρικούπη (Βουνό του Χαμού), παίζεται εδώ και καιρό όχι στους κινηματογράφους αλλά καθημερινά στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα.
Φυσικά το cast των ηθοποιών είναι ασφαλώς ανώτερο από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις και ναμένονται με αγωνία οι υποψηφιότητες για OSCAR.
Στο ρόλο του άρχοντα, μέχρι τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα θαραλέα HOBBITS υποδύονται η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Δημήτρης Ρέππας και η Βάσω Παπανδρέου. Το ρόλο του γέρου HOBBIT BIBLBO BAKINS κράτησε μετά από ευρύ διαγωνισμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο βραβευμένος με OSCAR πολιτικής σκηνοθεσίας και παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Κώστας Λαλιώτης υποδύεται τον μάγο Γκάνταλφ, στήριγμα του Άρχοντα. Τους ρόλους των ακολούθων του Άρχοντα, του Λέγκολας του Ξωτικού και του Γκίμλι του νάνου, καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Το ρόλο του επικεφαλούς της στρατειάς των πολεμοχαρών Ούρουκ - Χαϊ, αν και μπορεί να υποδυθεί ολόκληρη τη στρατειά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης υποδύεται τον αρχηγό των Δεντρανθρώπων, οι οποίοι έχουν καθοριστική συμβολή στη μάχη για την επικράτηση του Βασιλιά.
Τέλος, τον κομβικό ρόλο του μεταλλαγμένου γκόλουμ, για τον οποίο εκφράζουμε τη βεβαιότητα της υποψηφιότητας για OSCAR καλύτερου παλαιού ηθοποιού, διατηρεί ο Κώστας Σημίτης, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς του Άρχοντα των Δακτυλιδιών.
Πρόκειται τελικώς για μία τεράστια υπερπαραγωγή, την οποία υποστηρίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο κομπάρσοι, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " ΑΝΟΔΟΣ Η' ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σωτήρη,

καλή επιτυχία στην προσπάθεια και στο blogg. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με το σχόλιο. Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ γίνεται κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που θα του ξαναδώσει το χαμένο πολιτικό στίγμα, την σύγκλιση με τις κοινωνικές δυνάμεις που πάντα εξέφραζε, την πολιτική πρωτοβουλία. Θα ήθελα να σου θυμίσω, ότι το ίδιο συνέβη μετά τις κρίσεις του 1979 και του 1996. Ακολούθησαν μεγάλες νίκες.

Γιώργος Π. Αγραφιώτης

agrafiotis@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είστε τόσο επικριτικός με τους ΠΑΣΟΚους οι οποίοι προφανώς ειναι ακόμη ζαλισμένοι απο την ηττα. Πιστευουν πως όλα τα χαρακτηριστικά ενος ηγέτη διαθετει ο Βενιζέλος και πως μπορει να κερδίσει τον Καραμανλή αλλα παρολααυτα ψηφίζουν Παπανδρέου.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!

ΣΩΤΗΡΙΟΣ I. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ είπε...

Ελπίζω αγαπητέ Γιώργο, το ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσει τελικά, ίσω είναι μοναδική ευκαρία, ποιο ακριβώς είναι το πολιτικό του στίγμα. Πολλές αμφιβολίες όμως έχω, αν τελικά, γνωρίζει εν έτει 2007, ποια τελικά είναι η πολιτική του. Οι γενικές τοποθετήσεις περί κοινωνικού κράτους, κράτους δικαίου, ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και άλλων γοητευτικών τέτοιων απόψεων, παρέμειναν ευχολόγια κατά την πρόσφατη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία υπό την προηγούμενη ηγεσία, τα έτη δηλαδή διακυβέρνησης από το 1996 μέχρι το 2004.
Εύχομαι μετά την 11η Νοεμβρίου να υπάρξει ξεκαθάρισμα πολιτικής και όχι προσώπων.
Δε νομίζω ότι είμαι επικριτικός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Απλώς παρατηρώ και καταγράφω με τρόπο σκωπτικό τις εξελίξεις, αγαπητέ Αετέ