Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.ΤΟ...ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όλοι γνωρίζεται περί τίνος πρόκειται.
Είναι η μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, που σκοπό έχει να ναρκώσει τη νεολαία και να την καταστήσει έρμαιο του κατήφορου στον οποίο οδηγεί.
Δεν είναι βέβαια τωρινό φαινομενο. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας, αλλά σε έξαρση βρίσκεται τα τελευταία 15 χρόνια, οπότε και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των εξαρτημένων, των χρηστών, αλλά και των θανάτων.
Υπάρχει άραγε ορατή στον ορίζοντα κάποια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη λύση;
Φοβάμαι ότι η απάντηση είναι αρνητική, ιδιαίτερα ανα αναλογιστεί κανείς τους τεράστιους τζίρους από το εμπόριο ναρκωτικών.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε σωστά όσον αφορά το θέμα αυτό τα παιδιά μας, έτσι ώστε ποτέ να μην το θεωρήσουν μόδα αλλά θάνατο και κόλαση!
Να μην πιστέψουν ποτέ αυτούς που το παρουσιάζουν σαν μόδα και να μην το δεχθούν ως πρόκληση. Πρόκληση είναι μόνο η ζωή και όχι το μονοπάτι του θανάτου, που είναι σπαρμένο με ναρκωτικά.
Τώρα ανα μιλήσουμε για όσους διακινούν τα ναρκωτικά ή διευκολύνουν τη διακίνησή τους, φοβάμαι ότι θα φτάσουμε σε πρόσωπα και θεσμούς, που μόνο σε ταινίες με πολιτική και κοινωνική διαφθορά συναντάμε.
Τελειώνοντας θυμίζω ένα παλιότερο σλόγκαν του αντιναρκωτικού αγώνα "Η ζωή είναι πού μικρή για να την παίρνεις σε δόσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: