Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τις δύο προηγούμενες ημέρες την επίσκεψη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Al Gore, στη χώρα μας και την προβολή και παρουσίαση του βιβλίου του "Μία ενοχλητική αλήθεια", το οποίο μεταφέρθηκε σε ντοκυμαντέρ με τον ίδιο τίτλο και βραβεύθηκε με το βαραβείο OSCAR.
Ασφαλώς και πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα καταγραφόμενα από τον συγγραφέα στοιχεία, που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις εκπομπές αερίων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.α, όχι μόνο για να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας και τις ανησυχίες μας, αλλά γιατί είναι σημαντικό να λάβουμε υπ' όψιν μας τις καταγγελίες ενός πρώην αντιπροέδρου, της παγκόσμιας δύναμης, η οποία όμως κάθε άλλο παρά σέβεται το περιβάλλον.
Στην περίπτωση του Al Gore πρόκειται για τη μεταμόρφωση ενός πολιτικού σε ακτιβιστή στα περιβαλλοντικά θέματα. Το παράδειγμά του θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι και κυρίως οι πολιτικοί μας, κάθε επιπέδου, από την Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών μέχρι την Εθνοσυνέλευση και την Ευρωβουλή.
από την άλλη μεριά όμως σκέπτομαι "΄τι λέω;"!
Θα επιτρέψουν άραγε τα συμφέροντα, που αποκερδαίνουν δισεκατομμύρια σε βάρος του περιβάλλοντος, να μεταμορφωθούν οι εντολοδόχοι τους σε ακτιβιστές ; Ασφαλώς όχι!
Θα αφήσουμε όμως εμείς να καταστραφεί το περιβάλλον προκειμένου να μεγαλώσουν εκείνοι τον όγκο των τραπεζικών τους καταθέσεων;
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Και να θυμάστε ο αγώνας αυτός είναι ιερός, διότι αφορά τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Οπότε οφείλουμε να ισοπεδώσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο βρίσκεται ανάμεσα σε εμάς και τα παιδιά μας.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα διαφυλάσσοντας το περιβάλλον της πόλης και του Νομού μας.
ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ, ΥΛΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ, ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: