Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΞΕ...

Με χαρά λάβαμε το πρώτο e-mail από το φίλο μας "OMERTA", ο οποίος παρουσιάζει τη δική του άποψη για το θέμα της ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Εμείς όπως έχουμε δεσμευθεί παρουσιάζουμε αυτούσιο το mail και θα κάνουμε ξεχωριστά τις ενδεχόμενες επισημάνσεις μας.
Ευαχριστούμε το φίλο "OMERTA" και ελπίζουμε ότι ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί και με άλλες απόψεις.

ΚΑΜΩΜΑΤΙΑΣ























Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ "OMERTA"
" ΒΙΒΛΙΟ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ "

Επιτέλους ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτή η ιστορία και σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε για να ρωτήσουμε γι αυτήν την Ιστορία. Ίσως η πιο παρεξηγημένη επιστήμη και συνάμα η πιο κοντά στο λαό. Σε κανένα άλλο επιστημονικό πεδίο δε θα αφήνονταν και δε θα ακούγονταν τόσο διαφορετικές γνώμες από τον πλέον μορφωμένο όσο και από τον πλέον αγράμματο άνθρωπο. Απόψεις επί παντός επιστητού. Τι είναι πια αυτό το βιβλίο της Ιστορίας που έχει προκαλέσει τόσο μένος ως προς τη συγγραφική του ομάδα γιατί τα βάζετε με την κα Ρεπούση και δεν ανατρέχετε στις πηγές της και στη βιβλιογραφία που παραθέτει να δείτε όχι μόνον αυτά αλλά και τρισχειρότερα πράγματα να γράφονται. Γιατί δεν αναρωτιέστε ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να μας πείσουν για την αγνότητα των προθέσεων τους καθώς και για την αγάπη τους στην πατρίδα. Την εποχή όμως που τους χρειαζόταν η πατρίδα αυτοί κατ΄ομολογιά δικιά τους διάβαζαν και ευλογούσαν το τότε καθεστώς. Μήπως αυτά τα βιβλία και παρόμοια τους χαλάνε τη συνταγή της αποχαύνωσης ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους ίδιους κύκλους από την προβολή μιας ταινίας άκουσον άκουσον μιας ταινίας “DAVINCI CODE” ένα παραμυθάκι μια ιστοριούλα την αναγάγαμε σε δάκτυλο του Σατανά.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το βιβλίο της Ιστορίας καλώς είναι γραμμένο. Ο ιστορικός πρέπει να παραθέτει τα γεγονότα με όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένη και αντικειμενική άποψη. Επιτέλους ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί στο διαφορετικό ας δεχθούμε και έναν άλλον τρόπο σκέψης η αλήθεια δεν είναι μοναδικής στην Ιστορία και δεν την κατέχουμε μόνο εμείς. Η ιστορία δεν είναι για να φανατίζει ούτε να δημιουργεί εχθρούς δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο ένα βιβλίο που θα αναφερόταν στους Τούρκους ως δολοφόνους και βιαστές τους χαρακτηρισμούς και τα συμπεράσματα αφήστε τα στον αναγνώστη δεν πρέπει να τα εκμαιεύει ο συγγραφέας .Στο κάτω κάτω αυτό το βιβλίο ας αποτελέσει ένα ερέθισμα για το παιδί ώστε να ανατρέξει στη βιβλιοθήκη της σχολείου του και να βρει ποια είναι η αλήθεια.

ΟMERTA



Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας αυτή ελπίζω να έχει και την ανάλογη αναγνώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: