Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ

Προσφάτως, δηλαδή πριν 5 ημέρες περίπου, παρέλαβε ο Δήμος, τη συνταχθείσα από μελετητές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,προμελέτη για τα έργα ανάπλασης και πυροπροστασίας στο Μοσχοπόδι, προϋπολογισμού 1.000.000€ περίπου.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη κατάκτηση για την πόλη μας, έστω κι αυτή η προμελέτη, διότι επιτέλους δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της χώρας, μετά από προσπάθειες ετών.
βέβαια μην ξεχνάμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την πρόταση του περιβαλλοντικού τμήματος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων πριν απο τέσσερα χρόνια προς το Δήμο Θηβαίων, ο οποοιος τότε αμέσως αγκάλιασε και ενστερνίστηκε τις απόψεις αυτές. Επειδή τότε όμως και για πολύ καιρό το ζήτημα πήγαινε κι ερχόταν μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Ταμείου Εθνικής Άμυνας (στο οποίο ως γνωστό ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του δάσους, συναντώντας πάντα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Τελικώς πρίν από ένα χρόνο περίπου, ο εκπρόσωπος του Τ.ΕΘ.Α ενημέρωσε άπααντες τους εμπλεκομένους ότι η σχετική νομοθεσία του Τ.ΕΘ.Α δεν επιτρέπει κατά κανένα τρόπο παραχώρηση εκτάσεως, που ανήκει σε αυτό, και κατά συνέπεια ή τα έργα αυτά θε έπρεπε να ματαιωθούν ή να γίνουν εκτός εκτάσεως Τ.ΕΘ.Α. Η μόνη υπαναχώρηση από πλευράς Τ.ΕΘ.Α έγινε για την ανέγερση παρατηρητηρίου στην μαγάλη Ψηλοράχη, από όπου θα μπορεί να γίνεται ευκόλότερη η παρατήρηση και για λόγους πυροπροστασίας και για λόγους επιμορφωτικούς.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε μέχρι εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα σταματήσουμε πάλι για άλλους λόγους.
Ελπίζω το Μοσχοπόδι να μην έχει την τύχη του Κολυμβητηρίου, για το οποίο υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση,λίγο πριν τις εκλογές του 2004- καλή ώρα όπως τώρα, προεκλογικά δηλαδή- αλλά η αλλαγή της κυβέρνησης ματαίωσε την υλοποίησή της.

Η ευθύνη πλέον ανήκει στους θεσμικούς φορείς και ιδίως στο Υποργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, του οποίου προΐσταται ο συμπατριώτης μας Ευάγγελος Μπασιάκος.

Φορείς επαγρυπνείτε διότι οι καιροί είναι ύποπτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: