Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο "Έχεις Μήνυμα" για την ενημέρωση περί του δελτίου τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών (http://exeisminima.wordpress.com/2007/11/06/iatrikos-syllogos/), το οποίο εππιστημονικά και υπεύθυνα δίδει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Όπως και ο τίτλος του άρθρου αυτού μαρτυρεί, θεωρώ ότι κάποιοι έχουν ορκιστεί στον Ιπποκράτη, όχι απλά δηλαδή εκφώνησαν έναν όρκο δι' ανατάσεως της χειρός, αλλά δεσμεύτηκαν να τον τηρήσουν κιόλας, πιστώνοντας έτσι την επιστημονική, ηθική και πάνω απ' όλα ανθρώπινή τους επάρκεια και υπόσταση.
Δυστυχώς όμως, και άλλοι έχουν δώσει τον ίδιο όρκο αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχουν ακόμη δείξει ότι ορκίστηκαν να τον τηρούν.
Αναρρωτιέμαι τελικά, μήπως τάχα ο Ιατρικός σύλλογος δεν ανήκει στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, που έχουν λόγο στο συγκεκριμένο πρόβλημα ζωής;
Μήπως τελικά, όσοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τον κόσμο, έχουν φοβίες πολιτικής απόχρωσης και από το φόβο του πολιτικού κόστους όχι μόνο δεν λένε αυτό που πρέπει να πουν, αλλά τα παρουσιάζουν όλα καλά κι όλα ανθηρά.
Η απάντηση που αρμόζει σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι η ίδια, που ο τώρα δήμαρχος απηύθυνε προς την προηγούμενη Δημοτική αρχή, καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας: " Εάν δεν μπορείτε, να πάτε σπίτια σας".
Πόσο μάλλον εάν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, τον οποίο, υποτίθεται ότι υπηρετούμε.
Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση με ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά ζητώ σαν Θηβαίος από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει την έχθρα και αντιπαλότητά της προς ό,τι έπραξαν οι προηγούμενοι, και να πει στον κόσμο την αλήθεια.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ. ΤΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΘΤΙΚΉ. ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΄ΛΕΙΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΟΙ ΣΥΜΒΠΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

TI SXESH EXEI TO NERO THS ΘΗΒΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΑΚΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ....... ΖΕΙ. ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΑΓΚΩΤΟ ...... .- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΟΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ Α..... .-