Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ - ΝΕΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στο στόχαστρο του τηλεοπτικού "ΣΚΑΙ" βρέθηκε για μία ακόμη φορά η πόλη μας, με αφορμή ρεπορτάζ του "ΣΚΑΙ" για τα απόβλητα λύμματα των δημοτικών σφαγείων, τα οποία όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ διοχετεύονται σε παρακείμενη πρόχειρη δεξαμενή (γούρνα χωμάτινη) κι από κει ανεξέλεγκτα στο υπέδαφος αλλά και στην Υλίκη.
Το ζήτημα των σφαγείων έχει αντιμετωπισθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία ενήργησε και εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή των νέων σφαγείων.
Βέβαια την έτοιμη αυτή κατάσταση παρέλαβε και ανέλαβε να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή, της οποίας τις ενέργειες το ιστολόγιο δεν γνωρίζει.
Απ' ότι φάνηκε όμως από το ρεπορτάζ, πρόκειται για μία φρέσκια κατάσταση, ένα πρόβλημα που οφείλεται σε προσωρινή αδυναμία διοχέτευσης των λυμάτων των σφαγείων.
Το ζήτημα όμως είναι πως για μία ακόμη φορά η πόλη διαπομπεύεται στα ΜΜΕ για περιβαλλοντικά θέματα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου.
Επειδή φοβάμαι ότι θα έχουμε και νέο κρούσμα, παρόμοιο και συναφές με τα δύο προηγούμενα, καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να δείξει καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα, κι ας μην μείνει σε πρόχειρα στημένες επικοινωνιακές συζητήσεις, από τις οποίες μόνον ώφελος δεν αποκομίζει.
Ας δείξει ότι επαγρυπνεί κι ας ξεπεράσεις τη μίζερη και ατελέσφορη εσωστρέφεια, αυταρχικού τύπου, η οποία την απειλεί.
Δυστυχώς, στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαι από γεγονότα. Όταν αγωνιζόταν αντιπολιτευτικά η παρούσα Δημοτική αρχή κατά της δημιουργίας μονάδας χοιροστασίου κοντά στο Νεοχωράκι, ύψωνε κορώνες, οργάνωνε λαϊκές συνελεύσεις, εξαπέλυε μύδρους στα Δημοτικά συμβούλια κατά τον τότε Δημοτικών αρχόντων. Ένα από τα πρώτα έργα της όμως όταν ανέλαβε την εξουσία, ήταν η έγκριση της μετεγκατάστασης βουστασίου από την Ελευσίνα στα "Ρεβένια", με το σκεπτικό ότι τάχα το είχε αποδεχθεί και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και μάλιστα κόντρα στη βούληση των κατοίκων του Μουρικίου και του Υπάτου.
Άρα άλλα υποσχόμαστε, άλλα προασπιζόμαστε κι άλλα πράττουμε.

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: