Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

Σαρωτικοί κάποιοι την εκτιμούν, άλλοι πάλι την θεωρούν συντριπτική κι άλλοι, πιο συγκρατημένοι και ρεαλιστές την εκτιμούν ως οριακή.
Κάπου ανάμεσα είναι η αλήθεια.
Ο λόγος για τη νίκη κι επικράτηση του ΓΑΠ στις εκλογές της Κυριακής.
Ώρα είναι μάλλον να κάνουμε μία εκτίμηση περί του κόμματος, ως πολίτες και ως ιστολόγιο.
Θα συμφωνήσω με εκείνους που θεωρούν τη νίκη του ΓΑΠ, ως ανανέωση ή παράταση της εντολής, καθώς το μεγάλο ποσοστό του Βενιζέλου δείχνει ότι μάλλον τώρα ξεκινά η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Κι εξηγούμαι.
Εκτιμώ ότι οι ψήφοι του ΓΑΠ διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνων που ψήφισαν με βάση το όνομα, οι ορκισμένοι στον Ανδρέα, αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, κάτω από συναισθηματικό φορτίο, που επιβάλλει την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να διοικείται, κι ως εκ τούτου και η χώρα πρέπει να διακυβερνηθεί από τον κληρονόμο της οικογένειας.
Η άλλη κατηγορία είναι εκείνων που ανήκουν σε διαφορετικά κονκλάβια, επωφθαλμιούντων την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μακροπρόθεσμα σκεπτόμενοι, στήριξαν μία κατάσταση εύθραυστη, η οποία με την επόμενη εκλογική ήττα θα τους φέρει στο προσκήνιο, καθώς αποκλείεται να υπάρξει τότε ανανέωση ή παράταση της εντολής.
Κάποιος φίλος πριν μέρες με ρώτησε γιατί κάνω συνέχεια αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.
Η εξήγηση είναι απλή.
Δεν είναι δυνατό να κλείσουμε αυτιά και μάτια στα τεκταινόμενα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία ουσιαστικά είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.
Κι αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει λόγο, δεν είναι αφοσιωμένη στο έργο της, τότε δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά Μοναρχία (αρχή του ενός).
Γι' αυτό λοιπόν μας ενδιαφέρει όλους η πορεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και της Κυβέρνησης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φτάνει πια με το Πασοκ ρε σωτήρη! εδώ πάμε για πρωτάθλημα! χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

TO ΠΑΣΟΚ ΕΒΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΡΥΨΩΝΑ.
ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΒΟΙΩΤΙΑ ΘΗΒΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σίγουρα και η μερίδα εκείνη των ψηφοφόρων ή στελεχών, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης (γιατί περίαυτού πρόκειται), στον Γιώργο Παπανδρέου επειδή τον θεωρούν ικανό ή ίσως τον μόνο ικανό να δρομολογήσει τον διάλογο με την βάση και να ανοίξουν οι διαδικασίες με το εκλογικό σώμα. Το ζήτημα είναι ότιτον Γιώργο τον κυνηγάει ο χρός για κερδίσει το χαμένο έδαφος και να οδηγήσει το κίνημα σε νίκη στις επόμενες Εθνικές Εκλογές.Αν θα κάνει τις σωστές ή όχι επιλογές,ίδομεν.Αν πάλι έχεις δίκιο για τα ΜΟΝΑ ΔΥΟ κριτήρια επιλογής του ΓΑΠ, τότε κακώς ασχολούμαστε.......