Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΕΚΙΝΑ (ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ)

Ξεκίνησε η διαδικασία από τη νέα Βουλή της αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία μεταξύ άλλων ΄περιλαμβάνει τα άρθρα 16 (παιδεία) και 24 (περιβάλλον).
Θυμίζω ότι από τη διαδικασία έχει αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ για λόγους τους οποίους ούτε και το ίδιο κατανοεί. Προφανώς αποχώρησε επειδή....συμφωνεί. Μάλιστα! Επειδή συμφωνεί.
Και αν έμενε και συμφωνούσε στην αναθεώρηση, κυρίως για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, θα απογυμνωνόταν από τα σοσιαλιστικά του ενδύματα (εδώ γελάμε) και θα φαινόταν η ακολουθούσα την ελεύθερη οικονομία πολιτική του γύμνια.
Η δε κυβέρνηση αναζητά να ολοκληρώσει τάχιστα το μέτωπο της αναθεώρησης, όπως και άλλα (βλέπε ασφαλιστικό, εκλογικό νόμο), προφανώς επειδή βιάζεται να κάνει εκλογές εκ νέου εντός 18 μηνών, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί το σύστημα της εκλογής με λίστα, το οποίο θα επιτρέψει σε όλα τα κόμματα να εκλέξουν μόνο τους πειθαρχημένους βουλευτές και στελέχη, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαρροές και αντίθετες φωνές.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κι εσύ φοιτητή, εργάτη και ασφαλισμένε ομολογοδαρμένε, μείνετε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες να φωνάζεται και να ξελαρυγγιάζεσθε, κρούωντας τη θύρα των κωφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: